| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 12:10 Заглавие: Индуцирано напрежение по не заземен РЕ проводик |
|
|
Изградих 3 проводна инасталация за контактите в двора на къщата, още не съм свързал РЕ проводника към земята (не е свързан никъде все още дори и към контактите) и когато го докосвам с фазопоказателя той светва, има потенциал между РЕ и Фазата, а също РЕ и нулата, почти еднакъв спрямо фаза и спрямо нула около 100 В. Въпросът ми е, тъй като проверих всичко няма никъде нарушена изолация, а пътя на кабелите е дълег (25 М), дали това е индуцирано напрежение??? _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 12:38 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно е от индукция, тъй като е по-дълъг. За проба може да го свържиш единия край към 0 и ако не изключи предпазителя и изчезне напрежението, значи си прав. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 15:15 Заглавие: |
|
|
След множество тестове се уверих, че е индукция, напрежението изчезна след като го докоснах с ръка, след като се уверих че мога да направя това разбира се, просто се чудех дали е възможно да е индукция, но вече съм сигурен! _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 15:20 Заглавие: |
|
|
И ти ползваш едни средства за измерване ... неам думи. Т'ва, фазомера върши работа само доколкото да те утрепе тока. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 15:20 Заглавие: |
|
|
Аз ти казвам какво да направиш, ти философстваш. При докосване може да изчезне само статичен заряд, но не и индукция. По-скоро заземлението е прекъснало и свободно ветреещият се проводник се е заредил капацитивно до средното напрежение между двата (фаза и нула). _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 15:31 Заглавие: |
|
|
YEssss. Обичам този форум и неговите хора. Кого повече, кого "так себе". Средното напрежение между фаза и нула е нула волта. Бас на по кило ракия и метър луканка... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 20:37 Заглавие: |
|
|
Здравей,
Не ми е ясно защо правите разни полвинчати изпълнения а после питате защо така
Сега обяснявам с простички думи: Между трите проводника на кабела има съпротивление и капацитет, съпротивлението го пренебрегваме защото е много голямо при нов кабел, сега ни остават капацитетите и в тях се намира отговора на въпроса ти. Цялото това нещенце се нарича еквивалентна схема на някакъв си кабел и се използва за изчисления и симулации.
В Атача е симулацията на отговора по твоя въпрос, и е мнооооого ама ужасно много опростена.  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
С описаното явление съм имал доста майтапи при клиенти. Тук масово се използват трифазни готварски печки и... "Ало... абе не ми работят два котлона, а контактът си е наред"(естествено, че първо се опитват да се оправят сами). И наистина-и трите фази в контакта с фазомера изглеждат наред, само дето едната свети мъъъничко по-слабо. Но като я натоварш с двете миньонки и те не светват. После клиентът прави една глупаво-недоумяваща физиономия от типа-туй пък как стана?!  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 22:43 Заглавие: |
|
|
Ми къде е ракийката ? -мезето кво да е  |
|