| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 16, 2009 14:21 Заглавие: Търся схема на ИЧ детектор за близост |
|
|
Здравейте.Търся схема на ИЧ приемник и излъчвател при която да реагира при долижаване на обект към тях.Пробвах доста схеми но нямаше кои знае какъв качествен резултат.Някой реагираха когато си искат а други се смущаваха от амбиентната светлина.Хем ИЧ светодиода пулсираше през таймер на 40 КХЦ. а приемника е беше TSOP1840. и всичко би трябвало да е наред.Идеята е да са насочени в 1 посока и при доближаване на обект до максимум половин метър /може и по малко/ да сработва.Ако имате някоя изпитана схема ще съм благодарен да е споделите.Понеже ще направя няколко идентични модула в близост един от друг може и схемата да е със някой микроконтролер задействащ само собствения си приемник при близост./Да не си пречат /както при дистанционните на ТВ.Всяко копче със собствен код-ако е възможно/Но основната ми идея е да работи без да се смущава от светлината на луничките в стаята - та дори и да е с един прост таимер.
Благодаря ви!
Емеила ми е ctacg&abv.bg
&=@ /заради спамерите/
моля поставете тема `shema` че съм наблъскан със спам
Последната промяна е направена от kukata на Пон Авг 17, 2009 22:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 16:38 Заглавие: |
|
|
| Схемата в млад конструктор за паркинг локатор си бачка. |
|
| Върнете се в началото |