| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 23:35 Заглавие: Телефункен шаси 512 |
|
|
Търся схема за ТВ Телефункен модел PalColor 615 със шаси 512 - това е портативно телевизорче със захранване с мрежов траф , старичко е , няма дистанционно и каналите се превключват сензорно. Дори и цвета му е странен - оранжев  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2005 0:35 Заглавие: Телефункен 512 |
|
|
| Ако проблемът ти е само в цвета,значи липсва синия цвят.Търси повредата в горната малка платка в лявата част на шасито-видеоусилвателите.Често резисторите прегряват и прекъсват или правят студени спойки.Има и едни малки резистора по 470ома-прегарят.Там са 3 идентични стъпала с по няколко транзистора можеш да сравниш паралелно всяко от тях и повредата ще излезе.Кинескопите,макар и стари са перфектни и никога не съм виждал дефектен.Схема имам само на хартия-оригинална,но скенера не ми работи.Как да стане?В момента имам и един такъв почти разглобен и още 2-3 кашона с платки,ако имаш нужда дай адрес и ще ти пратя всичко за него,ако не се справиш без схема.Успех! |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:17 Заглавие: |
|
|
Изразил съм се неправилно - цвета на корпуса му е оранжев.
Благодаря за коментара Wesko - ТВто работи, имаше проблем със захранването, НО:
В захранването има 2Н3055 който ме учуди че е там - не ми се проследява по платката защото е много завъртяна - за какво служи този транзистор- меря около 150в на колектора - не може да е ключов - стабилизатор ли е ? - този транзистор ли е оригинално и какви стойности трябва да има на Е Б К ?
Другия проблем е че като е поработил преди малко започвал сам да превключва каналите и се появявала черна черта хоризонтално( за чертата понякога) - преполагам че е шум в захранването и че прекъсва някой електролит? На верен път ли съм?
Дай ми някакъв съвет затова от какво може да превключва каналите?
Сензорите са чисти. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:50 Заглавие: |
|
|
Имам на хартия, но големия (66см.) Този транзистор е филтриращ стабилизатор и на него спадат около 15 - 20V. На големия 207/190. Преди него има регулатор - стабилизатор с тиристор. Провери хоризонталната и вертикалната развивка да не са свързани последователно, както при С81. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 1:21 Заглавие: |
|
|
Вече работи повече от 20 часа и не иска да прави каквато и да е мизерия - работи си нормално ? Мисля че е приличен тест 20часа - ще го връщам така.
Благодаря за информацията! |
|
|
 |
|