| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 13:33 Заглавие: Въпрос за настройка на мрежа към Digital Video Recorder |
|
|
Това е рекордер за видеонаблюдение - не съм му запознат много с характеристиките - може би става и за домашна употреба. Модела е KD676 , но на диска към него означенията на моделите са KD67x-xx - имам предвид, че липсва P. Проблема, е, че се иска настройка да се наблюдава записаното или това, което става в момента, по интернет, от отдалечен компютър. То горе- долу натройките на самия рекордер уж ми се поизясниха, но ме интересува как точно да се настрои рутера, към който ще бъде вързан с мрежов кабел тоя рекордер - за да се вижда той от отдалечения компютър? Рутера е Sweex LW050v2. Вероятно в него трябва да се пипне, за да стане "видим" IP адреса на рекордера. Това ме интересува. Благодаря предварително. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:12 Заглавие: |
|
|
Първо да уточним какъв е нета към рутера. Има ли статично IP или ползва динамично.
Ако е със статично трябва да рутираш съответните входящи портове на рутера към DVR-а а ако си с динамично IP ползване единствено на DDNS. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 9:13 Заглавие: |
|
|
M-да - аз самия за себе си бях пропуснал една подробност, която може да спъне работата - интернета е със статично (непроменящо се) IP и идва от доставчик на кабелна (не съм на 100% - ситуацията може междувременно да се е променила), поне така беше - идва от кабелния доставчик и минава през един рутер, след който се разпределя на няколко човека, сред които е тоя с наблюдението, като входящия кабел, който идва от първия рутер, влиза в друг и оттам се ползва от три компютъра. Та сега въпроса е ще стане ли след като се минава през два рутера? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:22 Заглавие: |
|
|
| Посочената подробност не пречи .Можеш да маршрутизираш /рутираш/ трафик от/към Интернет през 2 или повече маршрутизатора /рутера/. На маршрутизатора /рутера/, който е свързан към интернет указваш да пренасочи /фордвардва/ свободен порт /например 10000/ към порт на маршрутизатора /рутера/ след него ,на който маршрутизатор указваш да пренасочи този порт към порта на DVR -ра ползваш услугата ,която искаш да ти е достъпна през интернет. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:58 Заглавие: |
|
|
Тогава в софтуера на DVR-a какъв IP адрес трябва да се напише? Ето какво пише в мануала:
Kakво IP се пише - това, което е от вътрешната мрежа (192.168.х.х, или IP адреса на първия рутер, който е в началото на цялата тая "верига" и който ползва IP-то, дадено от доставчика? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 12:35 Заглавие: |
|
|
Както разбира се иска да може да се достъпва този рекордер през web.
Какви са IP адресите от вътрешната мрежа? След като разбереш какви са IP адрес /mask си харесваш едно IP( като си сигурен, че не е заето) и го слагаш на рекордера. След това е хубаво да му сложиш и Gateway и за да може, ако решиш да правиш port forwaring за да се вижда от вънка да работи.
След туй влизаш в рутера и си избираш на кои външен порт ще се вижда този рекордер, а вътрешния си остава 192.168.XX.XX:80 и вече гледаш да няма рестрикции от кое IP може да се достъпва
А Techmaniac, нещо не можах да разбера написаното. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 13:05 Заглавие: |
|
|
Да, целта е през web да има връзка с рекордера и да се гледа от друг град какво става. Вътрешната мрежа, към която е свързан рекордера (е все още не е, но се планира свързване) е 192.168.50.х. Следващия рутер не съм сигурен точно - първо бях забравил за него, а и второ засеа само проучвам как трябва да се направи и тогава ще правя опит. Понеже нямам опит с такава работа по- ми е интересно какъв адрес ще се пише в софтуера даден с рекордера, за да се получи конекция. То това важи и за други случаи - ако например се иска достъп до някоя папка от компютър в същата мрежа - какъв адрес се иска за да "видиш" папката през Web? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:05 Заглавие: |
|
|
Пример:
Порт 10000 на публичния IP адрес XX.XX.XX.XX / WAN входа на първия маршрутизатор/ се пренасочва /форвардва/ към порт 10000 на частния IP адрес назначен на 2 рия маршрутизатор напр.192.168.0.1/WAN входа на втория маршрутизатор / . Във втория маршрутизатор този порт 10000 се пренасочва към порт 80 на частния IP адреса назначен на DVR -a . В броузер за да достъпиш по http DVR а пишеш публичния IP адрес назначен на 1 вия маршрутизатор http:/XX.XX.XX.XX:10000. Кое не е ясно !? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:14 Заглавие: |
|
|
На мен това последното ми стана ясно - поне на теория, че засега практически не съм го реализирал - значи за достъп IP-то от доставчика, двоеточие и порта, зададен на "входящия" рутер.
П.С. за някоя папка от компютъра тоя номер става ли? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:27 Заглавие: |
|
|
за порта да
за папка на компютър не , това може да стане например през ftp,http,vpn,ssh . Ako e с WINDOWS операционна система най лесно е през RDP ,/порт 3389 / |
|
|
 |
|