| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
penio Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 10:04 Заглавие: схема за удължаване на импулс към инжектор |
|
|
Трябва ми схема, с която мога да удължа импулса на бензиновите инжектори. Нямам си никаква идея как се прави такова нещо, с електрониката съм малко скаран - мога само да запоявам
Идеята е следната - да прихвана сигнала от ЕКУ към бензиновия инжектор, да го препредам към инжектора и като свърши сигнала, да го продължа още извесно време. Намаляване на времето няма да ми е нужно, което според мен упростява нещата. А колко време да се продължи сигнала трбява да е регулируемо от вън - например някакво референтно-напрежение или съпротивление, но това на по-късен етап, най-добре да може да се управлява от някой МК /ардуино/.
Същото прави и газовия инжекцион, но не ми се прецаква цял за да пробвам да го направя.
Трябва ми, понеже съм се захванал да монтирам компресор на автомобила ми и без малко повече гориво няма да работи.
Може и да се пробвам да интерсепна и модифицирам сигнала от някой датчик и така да накарам ЕКУ да пуска повечко бензинец, това също е вариянт. Питам тука, понеже в авто-тунинг форумите отговорите са стандартни и свързани с много пари .... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 12:39 Заглавие: |
|
|
може да го накараш да пуска повече бензин ако му преправиш сигнала от ламбда сондата , така че да го лъжеш че сместа му е бедна. Ама това не е решение при слагане на компресор, има още няколко неща които трябва да се следят и оптимизират, затова може би са ти препоръчвали да ползвваш друг компютър примерно megasquirt което като цена мисля е около 300-400лв според модификацията. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:21 Заглавие: |
|
|
| И аз съм за megasquirt другите решения няма да работят коректно. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:34 Заглавие: |
|
|
| най лесно е като промениш картата на впръскване,хем ще е по точно при различните обороти и натоварване хем ще ти работи адекватно и ламбда контрола.Мап сензора също трябва да го смениш.За каква кола става въпрос?Пиши ще ти помогна.Електрониката също трябва да е надеждна ,ако се повреди при високи обороти край с мотора.За мегаскуирта при 6000 и нагоре обороти почва да прекъсва.Аз работя в хеед91 и сме патили |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: | | За мегаскуирта при 6000 и нагоре обороти почва да прекъсва.Аз работя в хеед91 и сме патили |
Тука малко не съм съгласен, има достатъчно много коли които се управялват от Мега и се въртят на по 9-10к оборота.Поне с това мегата няма проблем.
Иначе и аз съм на това мнение че ако не стендалоун ЕКУ то поне премап на сегашното ще трябва.
Има вариант и с smt6 или пиджи бек...по-добре заложи на нещо готово!
Ако ще надуваш мотора електрониката е много важна, части от секундата с бедна смес или неправилен аванс и адиус буталца(и не само) |
|
|
 |
penio Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 19:49 Заглавие: |
|
|
Явно, няма да стане направи си сам. Мегата може ли да управлява само инжекторите?
ПС: Ако няма как да стане това което съм питал, тогава няма какво да занимавам форума тунинг въпроси. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 23:47 Заглавие: |
|
|
| Ще ти трябва и нова аванс карта, с турбото се изменят коренно параметрите на мотора! |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 0:29 Заглавие: |
|
|
| penio написа: | | Явно, няма да стане направи си сам... |
Мегата може да управлява както само впръскването така и само запалването.Но то ако ще слагаш мега по-добре да управлява и двете.Няма смисъл само от едното... |
|
|
 |
traqn_savov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 9:37 Заглавие: |
|
|
Ще ти трябва ново ремапване на почти всички карти..
Само с едно съпротивление няма стане тази работа... _________________ ------------------------------------------ |
|
|
 |
|