Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Колко мога да взема за дъно с изгорял южен мост?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krisku
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:17    Заглавие: Колко мога да взема за дъно с изгорял южен мост? Отговорете с цитат

Привет, днес си купих ново дъно и момчетата в магазина ми предложиха да им продам дъното. Та, реших да го продам, реално каква цена мога да им искам (те казаха аз да предложа) въобще не искам да взема максималната, просто да избия малко парите от новото дъно. Дънцето е: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1757

Дефект: изгорял южен мост
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
zaioristu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

До колкото знам неработещи дъна се изкупуват за по 10-тина лева.Дай на лично къде се изкупуват,че имам две дънца.
Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
prasse
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма по-добро от Gigabyte... Не че е невъзможно, ама сигурен ли си че е изгоряло?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krisku
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Този модел конкретно (с този южен мост) е проблемен, доста мнения прочетох в интернет. Проблемът в повечето случаи се получава следствие статично електричество и не/неправилно заземена кутия (преден панел в повечето случаи), но може и следствие късо в УСБ кабела. Реално пробвахме всичко:
- мерихме напреженията от захранването, всички стигат ДО дъното
- пробвахме с ново захранване - същата работа
- пробвах с нова RAM - не пали
- без видеокарта - не пищи
- и най-интересното, без закачена видеокарта, със/без RAM при включване на компютъра чипа грее (започва да пари) до няколко секунди, като не спира. Пробвах на друг компютър (със същия чип) - там нямаше такива проблеми, дори след двучасова работа южния мост не беше топъл като моя след няколко секунди работа.

Мисля, че ще вземат повечко от 10лв, ако намерят някъде работещ чип и станция, за да им го сменят реално става уникално дъно, потвърждавам мнението, че е желязно, 5 години работи без проблем, дори един кондензатор не е сменян по него...

А за питащите, от Свищов съм, не си струват разходите да продадете вашите, мисля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

krisku написа:
Мисля, че ще вземат повечко от 10лв, ако намерят някъде работещ чип и станция, за да им го сменят реално става уникално дъно, потвърждавам мнението, че е желязно

Уникално е БИЛО когато е работило.Сега е една купчина части,за скубане,като му притрябват на майстора в сервиза.Точната думичка можеш да си я харесаш по избор-скраб,баберек или нещо от сорта.
А като толкоз държиш на него-па намери си чип,смени го и пак ще стане уникално.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krisku
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2009 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята ми беше съвсем друга, всъщност наистина трябваше да говоря в минало време, но както и да е. А това магазинче е адски малко и единственото нещо, което видях беше поялник, с който предполагам сменят кондензатори, ако наблизо имаше човек който може да ми го смени - щях да отида там, а не да давам 100лв. за ново дъно. Както и да е, дано с новия AsRock изкарам доста... Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети