Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Защо ми изгоря захранването?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
djvisage
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 0:37    Заглавие: Защо ми изгоря захранването? Отговорете с цитат

Здравейте, снощи се случи да е ветровито и малко кофти времето в моя град и обичайните проблеми по прекъсването на ел. захранването от мрежата на ЕОН започнаха...
В резултат за по-малко от секунда прекъсна захранването и компа ми повече не искаше да тръгне, причината - изгоря предпазителя в началото на веригата в захранването, а уж имам разклонител със защита... Бихте ли ми казали дали разклонителя носи по-голям товар, от колкото захранването, понеже от стикера не знам кое означение за какво е от данните на захранването и евентуално някоя препоръка занапред да избегна такива проблеми, та и по-сериозни?

Ето постановката тук: http://pics.xxfx.org/images/xxfx/za6tomigrymnakompaaaa.jpg

Моля да споделите вашият опит и да дадете съвет. Защото аз до колкото разбирам от това, което виждам тоя разклонител е менте...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 0:54    Заглавие: Re: Защо ми изгоря захранването? Отговорете с цитат

За разклонителя няма да коментирам... Но разгледай APC разклонителите.. А за захранването се радвай ако само то е изгоряло! Препоръчвам ти да разгледаш марки от рода на Fortron или по - висок клас. И да не купуваш от най-евтините модели от последните. (300-350W). Виж нещо към 400W и на горе. Провери си и зануляването на контакта.
http://iskampc.com/apc-performance-surgearrest-8-outlets-phone-coaxial-lan.html
http://evatonbg.com/product_info.php?manufacturers_id=18&products_id=158
(примерно) Посочения по-горе разклонител ... за мен е добре спрямо цената си. Имам над 20 тина такива сложени и нямам проблеми. Само защитата му за ТВ антена е малко скапана от към букси.. НО предполагам не ти е наложителна.
djvisage
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 1:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много за бързия и компетентен отговор! Ще последвам съвета.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 1:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Това захранване с което си бил е доста опасно за PC то както и не е като да не се е случвало да запали апартамент.. От кой град си, че Еон е "дискотека" ?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам защо се вързвате на подобни глупости-защити,мащити...Утре ще се светне вънка два пъти и пак ще питаш по форумите защо защитата не помогна и телевизора/компютъра/едикоеси изгоря...
Като искате да не горят-дърпаш щепсела,антената,кабела за интерента и няма да изгори нищо.Гарантирам. Twisted Evil
Това е единствената сигурна защита.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е попринцип но понякога гармят и без да е пресветнало на вънка по вина на енергото...
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Понякога горят и без да има видима причина. Мен например ми дефектира мрежовата карта на дъното само като извадих кабела от модема за да го прекарам от другата страна на масата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети