|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 9:44 Заглавие: Проблем със захранването на Crown 21SS100T |
|
|
На шасито пише PH21, не знам това ли е, но е подобен на много други китайчета с TDA93XX. Проблема е в захранването - качил съм му схемата тук (не е точно 1:1, но е почти същото). Изгаря мощния транзистор - ремонтиран е на друго място, изгорял, донесоха ми го, аз го оправих - работил 2 дена като предния ремонт и изгаря пак. Обаче така се поврежда крайния, че на мерене е здрав - това поне на мен много рядко ми се е случвало. Какво може да причинява това? Благодаря предварително за съдействието.
П.С. Май ще излезе, че прибързах с темата, която пуснах преди да го прегледам по- обстойно - транзистора си излезе здрав. Поради забелязано "припукване" в термистора за размагнитване го набеждавам него, смених го и сега пробвам.
P.P.S. забравих да допълня, че телевизора е каран два пъти в гаранционния сервиз (понеже е още в гаранция) за същото - тъй, че не съм само аз "умника"  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 11:49 Заглавие: |
|
|
100% размагнитвачка... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 12:18 Заглавие: |
|
|
| Това, дето си качил е част от THP1008A. Съвпада ли по състав и маркировка по шасито? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 12:52 Заглавие: |
|
|
Да, точно тая схема съм ползвал, но моята е изцяло, не е разделена на две. Иначе на Crown-a "горещата" част на захранването съвпада - поне каквото проверих, а то е поне 90%. Но "студената" част не съвпада - само идеята е същата. Например от схемата изправителя на +В е VD541, а на телевизора е VD524. Нито едно означение в "студената" не съвпада, дори май и във веригата за StBy има различно схемно решение - нямам кога да го разучавам, че има друга работа, но е различно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|