Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване на аларма с машинки за централно.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MorningEnergy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 12, 2010 22:27    Заглавие: Свързване на аларма с машинки за централно. Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам аларма която със сигурност може да управлява централно, но нямам самото централно.
Колата ми е пунто с две врати и алармата е слагана допълнително.
Мисля да си купя две машинки и да ги вържа към алармата, но не знам как. За това в главата ми възникнаха няколко въпроса.
1 Понеже не знам какъв модел е алармата как да разбера кои от изводите и служат за управляване на машинките?
2 Има ли някакъв стандарт по който да разпозная по цветове кои кабели служат за управляване на машинките?
3 Как да свържа самите машинки? Ще може ли да ги захраня директно от алармата или ще трябва да го направя с реле?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fantamaniaka
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:03    Заглавие: Отговорете с цитат

сравнително малко аларми съм слагал да кажа най компетентното мнение тук.
Но може да си купиш машинки отделни било универсални или от някоя морга за пунто.
Ако купуваш универсални те ще имат инсталация към тях.
Ако са отделни да хубаво е да си намериш схема на колата от къде минават оригиналните кабели и как се свързват.
Централното и Алармата са 2 отделни системи без почти нищо общо.
Захванването им е отделно.
Като цяло от алармата ти трябват 2 кабела който се вързват на кабелите на централното.
На последната аларма която слагах бяха Бяло и Бяло с черно,и съответно ги свързах към синьо и синьо с червено(това бяха кабелите за централното на фиат пунто 2001 год.) с заводско централно.Учудването беше че бяха най тънките кабели от снопа.
без модела на алармата трудно ще намериш кой са кабелите за централното.
Моя съвет при издирването им е:
взимаш мултицет и при "заключване и отключване" от алармата гледаш на кой кабели идва ток.
Идва и другия проблем: Обикновенно алармите имат опция да работят с + и с - за централното.Това е в зависимост от това кой кабел се прекъсва при заключване и отключване.Това ще го съобразиш като си монтираш централното.
И се пак пробвай да намериш модела на алармата.Било то по някакъв номер по нея или по дистанционното.
Ако има нещо пиши аз ако мога ще помагам с нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
взимаш мултицет и при "заключване и отключване" от алармата гледаш на кой кабели идва ток.
Evil or Very Mad Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо вземи направи свестни снимки на модула за управление на алармата и на дистанционните.Без снимки няма как да гадаем каква ти е алармата.Няма смисъл да купуваш комплект машинки с модул за управление,ако алармата има вградени релета.Дай да уточним тези неща и после да те съветваме.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
MorningEnergy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимки на дистанционното:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/208997d22d74d211df0f1f667a7dd325/s3700002
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/b5f81dba750c6e154f22f18a36b07ca5/s3700003
От зад на бар кода номера е "GD6079952" ако има значение.

Обаче има и един друг проблем. Не знам къде са сложили самата аларма. В двигателния отсег има една сиренка която има два кабела които отиват в купето и там и губя дирете. На сиренката имаше надпис "1TONE" ако не се лъжа. Гледах около таблото с бушоните , даже си заврях глявата под волана, но нищо не видях.
Утре сигурно ще махна таблото с бушоните и ще търся алармата, но понеже ще падле играчка мисля щом намеря алармата да си изкарам двата кабела за управление на централното на удобно място за да ми е удобно като слагам машинките. Ако някой има идеи къде алармаджиите може да са сложили алармата може да сподели Smile

Колата е пунто МК1 и има предвидено място за машинки за централно, но сериино не са слагали тази екстра. Аз мисля да си купя оригиналните машинки от Италянеца и да ги свържа с алармата.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Фев 15, 2010 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не вярвам колегата алармаджия да си е играл да монтира алармата нестандартно,затова я търси под таблото от ляво-хвани кабелчето от светодиода и почвай да пълзиш по него-няма начин да не откриеш модула.Прилича ми да е EAGLEMASTER и вероятно е с вградени релета,но снимка на модула ще даде тази информация.Давай,ще успеем да го спретнем централното,не се отчайвай!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
MorningEnergy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 17, 2010 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Дне си играх бая докато я намеря.
След като махнах цялото табло с бушони намерих едно кабелче което ме отведе до модула.
Алармата се намираше под мукета от лявата страна на педалите, като всички кабели бяха прилежно скрити Smile Направо я махнах за да я снимам.
Ето снимките:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/9f66a8b7cf2f68d0c0e1914810c58515/s3700001
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/48115ac99865cd041f7dc6cd0529ebf9/s3700002
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/b66a1baaa4345b74fdb865b91a0340ef/s3700003
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/c0d008668e038658aa917ad0e5ca6c17/s3700004
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/0fa868892de02db52553d8a983ab7423/s3700005
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/927f03f674608fd653d979f17241d2db/s3700006
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/04df3ed3f4761ebba30c9d9e0a48bbda/s3700007
Има един стикер на които пише S/N 0140387
Ако някой разпознае модела или има ел. схема ще съм много благодарен ако помогне Smile
Също ако някой има опит и знае кои изводи управляват централното също може да помогне.
Въобще, всякаква информация ще ми е от полза Smile
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 17, 2010 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвори алармата и виж от платката кои изходи са ти с реле.
След това ги измери кой се включва или изключва за 1-2 сек при активиране на алармата.
Това ти е изхода за централното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Сря Фев 17, 2010 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж на куплунга има ли бял,бял/черен,жълт,жълт/черен,оранж,оранж/черен. Тва требва да са изходите на релетата.

edit: сега видях последната снимка, куплунга с шестте пина е за централното
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
MorningEnergy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 17, 2010 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси.
Значи да отивам да магазина да си купя универсални машинки, така ли?
А тия 6 извода за централно как да си свържа с машинките?
Не са ли много? (цели 6)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети