Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за UPS АРС 1250

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
aaharshev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 11:25    Заглавие: Въпрос за UPS АРС 1250 Отговорете с цитат

Здравейте на всички , притежавам 2бр. UPS APC като единият е модел 950, а другия е 1250. Свършиха им батериите и това което се продава тук е много скъпо излиза на цената на нов ups. Въпроса ми е как да направя така, че да мога да ги ползвам с акумулатори от кола ...имам 2 такива акумулатора излишни, пробвах с тях, но при сега действащата схема не искат да работят. Ако някой има идея ,моля да помогне ....ще бъда благодарен....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Един акумулатор 12V/7Ah е около 25лв... няма как да излезе колкото нов UPS.
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам този модел 950 с какви батерии е,нито 1250,но APC 1000 e с 2бр. 12V/12Ah(последователно свързани).APC-2200 e с 4бр. 12V/17Ah.
И ако батериите в UPS-a са 2бр.,то идеята с по-големи акумулатори по Ah-ове е напълно възможна.
Ако след свързването на батериите към UPS и захранването му с мрежово напрежение,няма признаци на живот в него,то UPS-a е дефектирал.
Върнете се в началото
aaharshev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Единият е с 4 елемента по 6 волта 17 Ач, а другият е с два големи акумулатора по 12 волта и 25Ач. свързани през един огромен предпазител........и двата работят като им сложа малък капацитет акумулатори -сухи ,но съответно не държат ....а като сложа акумулатор от колата - единия работи и зарежда, но само толкова ,като го изключа и веднага се самоизключва .....другия въобще не реагира......
Доколкото знам ,има значение в зареждането на оловни киселинни акумулатори и сухи .....дали това не е причината
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

От така изнесената информация,моето виждане е следното:
1.Ако посочените елементи са били вътре в UPS-ите,то имам сериозни и основателни съмнения относно посочените Ah-ове.
2.Напрежението на батерийния блок(като цяло) трябва да бъде 24V(и за двата UPS-a),т.е. нужни са 2бр. автомобилни батерии.
Цитат:
Доколкото знам ,има значение в зареждането на оловни киселинни акумулатори и сухи .....дали това не е причината

3.Да,вярно е има,значение,но най-вече като химични процеси,които протичат в тях.При зареждането на оловните акумулатори се разбиват едни йонни облаци.Пример:
Прави ли автомобилният алтернатор разлика в зареждането между оловен и сух акумулатор.Според мен не.
Същото е и при UPS-ите.
При така описаните симптоми,връзвайки 2 акумулатора последователно и спазвайки поляритета( +,-),ще заработят нормално.
Успех. Wink
Върнете се в началото
aaharshev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите ,ще правя опити в тази насока ....Трябва ли да разбирам че напрежението не е 12Вт ,а 24 и това задължително ли е за всички ...ups-и. Аз си мислех че е 12 вт. но е свързано така, че само амперите да са повече ...а не волтажа ....
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Напрежението,което захранва инвертора(разбирайте батериите),за различните UPS-и е различно.За 1250 съм сигурен,че е 24V.
За другия случай,какво е,вие ще прецените по начина на свързване:
1.Ако 4бр. 6V са свързани последователно,то сумарното напрежение е 24V,със съответните Ah-ове на 1 бр елемент.
2.Ако са свързани 2бр. последователно и 2бр. успоредно,то акумулаторният блок е 12V,а Ah-овете на блока са сумата от Ah-овете на 2-те батерии.
Идеята е да се изясни напрежението от батерииния блок.
След което захранвате UPS-a със същото.Захранвате го и с мрежово напрежение.Трябва да мине тест,включително и на батериите.
Изключвате входа и...
Върнете се в началото
golemiga6ti
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро купих едни apc smart ups 1500 от битака за смешната цена 7 euro, с две батерии последователно свързани, почти съм сигурен че, твойте са като мойте 12V/18Ah:
http://img151.imageshack.us/img151/1852/12v18ahx2.jpg
http://img151.imageshack.us/img151/4079/p3060007.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети