| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
black_kettle Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 22:28 Заглавие: |
|
|
В JAR имат това
слагал съм такова нещо на един компютър, за да му поставя SATA харддиск, а дъното беше само с IDE, но даваше "бъг", че непременно и на втория IDE канал трябва да има харддиск (CD не признаваше) и тогава се разпознава SATA диска, иначе не искаше. И сега имам едно такова устройство, но все не намирам възможност да го пробвам с друго дъно как ще се държи. Слагал съм и PCI карта, която има SATA конектори, но тя пък заработва чак когато операционната система е стартирала - т.е. не става харддиска с операционната система да е свързан към нея. Възможно е да има и други PCI SATA контролери, при които да може да става буутване, но аз не съм намирал. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 23:52 Заглавие: |
|
|
| Питащия търси по-скоро нещо като този adapter IDE to SATA. Разликата с това, дето е дал е, че се слага на слота и ще трябват и SATA кабели. Все пак ще е по-евтино от отделен контролер. А тоя другия адаптер е за SATA дъно към IDE диск. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 2:57 Заглавие: |
|
|
| Mario-G търся точно както съм написал SATA to IDE .. 2,5 искам за да сложа сата диск в един лаптоп и се нуждая от такъв малък адаптер. А 3,5 за да сложа сата диск в една стара но работеща без проблеми конфигурация. Относно контролерите на PCI слот четох че са доста бъгави ... а и на мен ми трябва да закача буутващият диск на този контролер. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 6:33 Заглавие: |
|
|
@ black_kettle, линковете дадени от мен и от Mario-G са всъщност едно и също устройство, просто от JAR са ги дали в отделни позиции, за да се намират при търсене, иначе са едно и също нещо, което става и за двата варианта. Имам го в момента (не за продан) и чета какво пише в упътването му, а същото твърдят и от JAR. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Tihich Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 8:12 Заглавие: Преди.. |
|
|
..време, тук бях предложил такъв /3.5/за продажба. Тогава един съфорумец, много "услужливо" реагира почти светкавично, със следния линк:
www.tpetrov.com/search.php?s=sata |
|
|
 |
dyp7 Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 21:34 Заглавие: Re: Търся да купя SATA to IDE adapter |
|
|
Благодаря много dyp7 Сега остава да се пробва това. Ако искате след това ще пиша как работи въпросния адаптер. Остана да намеря и за лаптоп ....  |
|
|
 |
|