| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Don_madjo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 16:26 Заглавие: Нуждая се от изработването на устроиство- повече в темата |
|
|
Необходимо ми е цифрово устроиство което да умножава по 10 две линии от синхронизирани импулси които до колкото мога да ги опиша изглеждат така:
___----____----____----____
--___----____----____----___
Въпроса е следния при получаване на по един импулс от дветв линии на изхода да излизат по 10 естествено сънхронизирани като входните без значение дължината на импулсите като при ниско ниво напрежението е 5 волта а при високо 9.
Евентуално може ли накои да го направи, за колко време и колко пари ще ми струва?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 17:31 Заглавие: |
|
|
Това нещо като готово устройство ли трябва да бъде или е проект просто. Също така някакви параметри като например честота на входните импулси. До колкото виждам и си мисля разликата във входните импулси е само фазова или се лъжа. Тези напрежения не са логически и това значи ли че ще се качва някакъв по особен товар към това нещо? Също какви нива са входните импулси и по кой фронт трябва да започне генерирането на тези 10 импулса. Честотата и коефициента на запълване на тези импулси какъв трябва да е. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Don_madjo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2010 6:45 Заглавие: |
|
|
По принцип ми трябва готово устроиство че нямам програматор че без някакъв чип няма да мине или схема и програмиран чип аз платката мога да си я направя.
Входната честота е променлива достига около 100 херца макс.
Няма разлика на импулсите просто трябва да са синхронизирани да се разминават на полупериод на двата изхода .
Не не носят никакъф товар.
По първия фронт който доиде на входа.
Без значение честотата а коефициента е 1 към 10
Устроиството ми трябва за да мога да калибрирам измервателен уред
на който рамките за калибриране са от 0.5 до 1.5 и няма как да му се въведе коефициент 10.00. |
|
|
 |
|