Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TB Samsung 32Z306T chassi S62B как да тествам отклонителния

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pavlin v
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 8:36    Заглавие: TB Samsung 32Z306T chassi S62B как да тествам отклонителния Отговорете с цитат

TB Samsung 32Z306T chassi S62B беше изгорял краиния транзистор FJL6920YDTU смених го с 2SC 5446 защото имах такъв но се оказа и ТХО е дефектно, засега не намерих такова но при Кацарска го е имало за 90 лв. но преди да го взема,как мога да тествам отклонителния блок,защото имам съмнения че не е в ред смолата която е залят цялата е напукана и падат от нея парченца и ако и тя е заминала няма да се прави.Благодаря. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Това че се рони смолата нищо не значи.Напиши номера на ТХО и ще се види какво има какво няма.А иначе според мен не може да се получи толкова много неща да гръмнат наведнъж....
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля че най добрата проба ще е ако включиш отклонителната система на здраво шаси. Меренето на индуктивност и съпротивление в този случай може да те подведе. И не сваляй системата от кинескопа преди да си сигурен че е заминала!

А за смолата както каза колегата нищо не значи.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

FUH32V001B трябва да е неговото.Имам го с няколко дни доставка и цената е по-смислена от 90лв.
Другото което слагат е FUH29V002 и е спрявно от производство.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pavlin v
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

TXO е FUH29V002 a отклонителната система e мерих има индуктивност някаква,но преди няколко месеца на друг ТВ бобината даже работеще и след 1-2 часа постепенно свиваше образа пак беше слим но 29",така и не намерих за да я сменя,така че предполагам и за този няма да намеря,а толкова напукана смола според мен може да се получи от греене.
А според собственика на ТВ от извесно време като го пуснел е свистяло,църкало и припуквало после си тръгвало нормално. Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

002 по всяка вероятност няма да намериш.Мога да ти доставя V005 което би трябвало да става на негово място.
Бобината можеш да я тестваш само на шаси за да си 100% сигурен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pavlin v
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента нямам здраво шаси но при първото което ми доиде ще пробвам.Благодаря. Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети