Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мини пик програматор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 9:56    Заглавие: Мини пик програматор Отговорете с цитат

Въпроса ми е има ли някой схемата на ето този програматор http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1540.html за да мога да си го направя.Понеже съм начинаещ кажете с кои пик да започна и каква литература да прочета.Благодаря ви предварително.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

За литература примерно това: http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=187_261&products_id=12027
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Arrow

Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Горещо ти препоръчвам да не правиш тоя JDM. Доста е капризен . Подбира си компютрите. Не му харесват нивата на някои серийни портове и отказва да записва, та чак се къса. В атача съм сложил две схемички на GTP-lite в, които съм направил малки и не толкова малки подобрения. Работи с много удобния софтуер WinPic800 през принтерния порт. Аз съм правил по-сложната схема с повдигането на напрежение , защото някой път си го захранвам от платката на пика. За това го и направих, иначе си ги програмирах с Уилема. Ако искаш направи си по-простичката схема. Има няма два лева части . За чипa съм използвал 74LS04 но работи и със 74HC04 .
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

PROPIC2 потърси в гугъл. Нея схема направих. Ползвам външно захранване, една 7404, 2 транзистора, 2 стабилизатора, малко резистори и кондензатори и това е. На една универсална платка може да се сглоби. При мен дава и малко грешки и неще с winpic800 да работи - дава грешки пак. Ама там е висока скоростта и си мисля да го направя с малко по къси кабели и да са ширмовани. Smile То тоя програматор като го гледам е еквивалентен на GTP
Върнете се в началото
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 13:15    Заглавие: отг Отговорете с цитат

Добре за литературата но тая схема дето ми я давате за мен е сложна.Може ли нещо по просто теъ като съм начинаещ. Embarassed
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети