|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kuber Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 15:45 Заглавие: Схема за свързване на малки соларни панели за зарядно. |
|
|
Ами моля предварително да извините невежеството ми, но от електротехника почти нищо не разбирам. Но си намерих 12 малки слънчеви панелчета и в главата ми се зароди идеята дали немога да си направя мобилно зарядно.
Първия ми проблем е че не знам точно какви са им параметрите знам само какви елементи зарежда всяко едно панелче. Едно слънчево панелче зарежда елемент от 1,2 волта 600/mah за 8 часа. Може би има точна формулка по която да видя колко ампера ми е един слънчев панел.
Другото проблемче в схемата е как да извлека максималния ампераж от 12 панела разбрах че това става с паралелно свързване но ползват ли се и някакви допълнителни елементи в схемата и какви бихте ми препоръчали.
Третия проблем е че искам устройството да го направя да зарежда няколко вида елементи като волтаж 1,2 – 3,7 или 12 волта. Това до колкото разбрах ставало с последователното свързване, незнам има ли възможност за комбинирана схема така че да постигна двата ефекта и да е достатъчно разчупена за да сменям волтажа.
Май искам много, но ако ме светнете кое до колко е възможно и как да стане ще съм безкрайно благодарен.
Безкрайно ви благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
kuber Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 17:45 Заглавие: |
|
|
На първо време много благодаря  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|