| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lancer4eto Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:26 Заглавие: Малко помощ за аларма |
|
|
Здравейте Имам скутер и искам да му сложа аларма от кола, но да не ползвам стандартните и функции Първо исках да го направя да заключва и отключва от стандартните функции а от копчето за отваряне на багажника скутера да пали, но ми се струва малко невъзможно защото скутера ще пали дори когато е ''заключен'' което не ме устройва защото е с разбити ключалки а искам да махна грозното копче за контакта Сега си мисля дали не може да го направя от бутона за заключване да давам на контакт а от бутона за отключване да паля но не знам какво реле или копче ми трябва защото алармата дава само импулс (мисля за 2 сек) Ако има някакво реле с е с 4 краченца и на кранчнце 1 и 2 когато се подаде импулс-а да свързва краченца 3-4 или нещо подобно Моля дайте някакъв акъл, съвет, идея нещо за което да се хвана
Извинете ме ако греша нещо или не съм обяснил както трябва ...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 0:44 Заглавие: |
|
|
| Да не би да питаш за самозадържащо реле? Можеш да го реализираш от реле с два независими нормално отворени контакта. Към първата двойка контакти връзваш консуматора /в твоя случай към контактния ключ/ Втората двойка единия контакт към захранването, втория контакт към управляващата намотка на релето. Принципът е следния: След като подадеш захранване от алармата на релето, то включва и остава включено дори след отпадането на управляващото напрежение на котвата, тъй като получава захранване през през другата двойка контакти които вече са затворени. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 1:31 Заглавие: |
|
|
Дрън-дрън. Това да не ви е манджа с грозде. Има си аларми с предвиден релеен изход точно за паленето. Май се чудиш как да си прецакаш моторетката.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 15:12 Заглавие: |
|
|
Ами ако дадеш 100-150 лв може и да си взема такава аларма Тази ми е без пари баща ми ми я даде и за това искам да я ползвам а не да давам допълнителни парички И не се чудя как да си прецакам мотора просто да го направя функционален за града защото както споменах няма ключалки (тоест има, но са разбити) и се дава контакт с едно копче и всеки който го види ще разбере за какво е
А за другия коментар ... Мерси за него И някои друг ако има идеи да дава
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:46 Заглавие: |
|
|
Айде хубаво. Ще помислим малко, ама да знаеш, че с пръдня, боя не става. Може да се наложи да дадеш някой лев за части.
Първо ми кажи каква е алармата- марка, модел , какви бутони има ДУ. Да видя какви стандартни функции има, пък после ще го мислим. Ако можеш дай и някоя снимка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:57 Заглавие: |
|
|
Еми той скутера сега е на село и алармата иначе алармата има копче за спиране на звука за отваряне на багажника и заключване/отключване Иначе алармата има няколко настройки отзад е (там където има 2 буксички и там се допирът с една пластмасичка и се задават некви настройки ) и е някаква китайска в смисъл евтина на кутийката мисля, че няма марка имаше само някакви цифри Дано да се появи някой който има решение ако ли не ще събирам парички за аларма с вградена такава функция. Иначе не е проблем да дам някое левче за дреболии  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2010 15:12 Заглавие: |
|
|
Ето какво измислих. Както предложи колегата, едното реле ще бъде със самозадръжка. Когато натиснеш бутона за откл. , алармата ще подаде импулс към допълнителното реле, (което ще ти подава "контакт") което е свързано със самозадръжка, но през нормално затворения контакт на закл. Така като натиснеш бутона за закл. , ще се изключва контакта. Другото допълнително реле ще го управляваш от алармата, където ти е изхода за багажника, само трябва да видиш какво ти пуска алармата (+ или - ), и ако трябва да му промениш захранването. Това реле ще ти подава напрежение за стартера.
 |
|
|
 |
|