Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за ДВД от лаптоп...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
karazaz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2011 12:55    Заглавие: Въпрос за ДВД от лаптоп... Отговорете с цитат

Здравейте , имам един компютър ,който е слим-лайн с много тънка кутия в хоризонтално положение.....използвам го за определени приложения, но проблема е че няма дисково устройство - СД или ДВД ...мястото отпред на кутията е много тънко ,почти процеп като на автомобилно такова .....имам ДВД от лаптоп ,въпроса ми е - мога ли да сложа това ДВД и ако да, как да го свържа .....Предварително благодаря !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2011 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне снимки да беше дал...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dyp7
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2011 19:00    Заглавие: Въпрос за ДВД от лаптоп... Отговорете с цитат

Виж този преходник дали няма да ти свърши работа - http://aukro.bg/item1454702537-prehodnik-laptop-cd-dvd-rom-drive-to-ide-40-pin.html
Върнете се в началото
karazaz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2011 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ,ще пробвам с този преходник ..дано да стане , колкото до снимките мислех че всички са еднакви ,затова така профански зададох въпроса .....моля да бъде простен, все пак съм невежа в тази област
Върнете се в началото
red bulll
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен най-добре ще е да вземеш преходник за усб и външно устройство му сложиш!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toncho_b4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:35    Заглавие: Преходника Отговорете с цитат

Колега, опитай с горепосочения преходник, по принцип има огромна вероятност да стане, но трябва със сигурност да имаш свободен IDE 40 пинов кабел(пардон, буксата му трябва да е толкова) и поне още една букса за захранване като на флопито ти.Така свързаното DVD/CD устройство от лаптоп обикновено е в MASTER режим и ако на същия IDE канал (същия кабел) има закачен вече харддиск ще трябва да му обърнеш внимание той в какъв режим е (от задната страна на 3,5" хардове има джъмпери, за смяна на режима).По отношение на самото закрепване на устройството в кутията, може да ти се наложи да огънеш леко един кламер, но ще го видиш все пак как е...
Върнете се в началото
karazaz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички отговорили .....ще пробвам с преходника .....
Ако модовете решат, да заключат темата .
Върнете се в началото
PR1KA3L1BK0
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София Студентски град

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, аз лично ти предлагам варианта с външно оптично устройство, което се включва през USB порт. Гарантирам ти 100% вероятност да сработи, можеш да намериш такова тук и във всеки магазин за компютърна техника.
Успех !
Върнете се в началото
toncho_b4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 23:19    Заглавие: ДВД Отговорете с цитат

Ами колега PR1KA3L1BK0,
смея да твърдя, че при мен не сработи този вариант със външното устройство на два пъти: единия с лаптопа ми Тошиба Текра- исках да си сменя комбо устройството, но то самото не щеше и съответно преминах през всякакви варианти, за които експерименти платих във 2 фирми общо 50 лева и ефекта беше че не мога да си реша проблема, защото лаптопа просто си е направен да си разпознава неговото си устройство и ничие друго, а във втория случай забелязах че марковите компютри, като IBM например понякога(както в моя случай) нямат опция от биос-а да се зарежда операционна система от външен USB източник.И в двата ми случая когато зареди операционната система устройствата се разпознават коректно и работят, но ако компютъра няма операционна система прибягваш до коренно различни варианти-> инсталация по мрежата например, или сваляне на харддиска за отделна инсталация.
Не се заяждам с никой, не ме разбирайте погрешно колеги, просто споделям опита си в този форум, и гледам колкото мога да помогна...
Успех в начинанието, колега karazaz, но все пак сподели какво е станало след твоите експерименти!
Върнете се в началото
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 9:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност поддръжката на външно USB не опира до марката, а до възрастта на лаптопа. По-старите модели не поддържат boot от външен диск, а и самите USB портове нямат достатъчно мощност да захранят външна оптика.
Относно вътрешните устройства на Toshiba, гърчът е голям. Обикновено разликата е в настройката Master-Slave-Cable Select. Едно време имаше оптични устройства с ключе за режимите, които тръгваха на всякакъв лаптоп, но отдавна не съм виждал такива.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети