Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с шум от лсд монитор и телевизор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bgpit
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:10    Заглавие: Проблем с шум от лсд монитор и телевизор Отговорете с цитат

Не съм сигурен дали пиша в правилния раздел и предварително се извинявам, ако не е така. Търсих подобни теми, който могат да ми помогнат, но не намерих решение на проблема ми. Имам лсд монитор и лсд телевизор Самсунг. Наскоро си смених дограмата и в момента съм със страхотна шумоизолация. Снощи преди да си легна ми направи впечатление, че изгасения телевизор издава един много тих и дразнещ шум. Не съм сигурен дали е високочестотен или нискочестотен, но наподобява звук от колони, когато на на режим "mute" само, че по-дразнещо и по-тихо...сякаш директно ти бърка в мозъка! Днес установих, че същият този шум се издава и от монитора ми. Понеже са на 1 контакт реших да сменя контакта на телевизора, но звука си остана. Не са в гаранция затова се чудя какво да правя. Не ми се иска всяка вечер преди лягане да гася разклонителя. Има ли начин за отстраняването на проблема без намеса на майстор или дали по принцип се издава този шум от лсд уреди било то нови или стари? Да си купувам ли тапи са уши, защотото е твърден студено, че да отварям прозореца Smile ? Мерси предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile
Без намесата на техник няма да се размине Smile Звука идва от импулсното захранване на уредите ... С леки модификации на импулсното трансформаторчето може и да се намали дразнещия звук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bgpit
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормално ли е да е така? Има ли проблем в самата техника? Освен неразположението на ушните ми миди има ли друг реален проблем до който може да доведе това "жужене"(са самото ухо или нещо подобно)? Дали има нещо което мога да напрвя реално аз или наистина само техник може да пооправи проблема(доколкото разбирам само ще се намали дразнещия звук)?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2010 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

bgpit написа:
Нормално ли е да е така? Има ли проблем в самата техника?

Няма как да ти се отговори на този въпрос.Щото не си дал повече подробности,а и няма как да ги дадеш-марка и модел на уредите и най-вече вид и интензитет на звука.
bgpit написа:
Освен неразположението на ушните ми миди има ли друг реален проблем до който може да доведе това "жужене"(са самото ухо или нещо подобно)?

И на този въпрос не може да ти се отговори еднозначно.
bgpit написа:
Дали има нещо което мога да напрвя реално аз или наистина само техник може да пооправи проблема

Ти не можеш да направиш нищо.Освен да ги изключваш нацяло или да ги занесеш на техник,който да чуе и прецени дали е нормално за конкретния модел.Съответно ако е повреда-да я отстрани,ако е нормално-да се опита да го понамали.При положение че звука е "много тих" и се е появил "след поставянето на изолацията"-по-скоро клоня към второто.
Пий по една малка ракия вечер преди лягане и няма да го чуваш. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2010 14:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре други ден ще чуеш жужене и от енергоспестяващите лампи ,но няма как ! С годините обаче ще отслабва ,не бой се !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ka2009
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2010 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И гаранция че, до една две седмици ще получиш невключващо устройство.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети