Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LCD TV Samsung SyncMaster 932mw

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2010 13:56    Заглавие: LCD TV Samsung SyncMaster 932mw Отговорете с цитат

Изкарва само звук. Като го включа около 2сек.си показва картина и после черно. Иначе звука продължава да работи. Махнах всички кабели и си викам може нещо да праят бела (AV). Пускам го и пак същата работа. От какво може да е

--------------------------
Извинявам се че сбърках раздела Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото разбрах при тоя модел това е често срещан проблем.

Мисля че от това е проблема:
TMS91429CT Inverter Transformer for Samsung 932mw
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

DukeNukem написа:
Мисля че от това е проблема

Телевизори не се ремонтират с помощта на теория на вероятностите,а с диагностика и измервания. Idea
Мислиш или си проверил и трансформатора е дефектен?
Иначе имам постоянно TMS91429CT колкот щеш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не съм електротехник Smile Не разбирам от телевизори.. Не съм в БГ. Попринцип се занимавам с ПЦ-та,ама са ме учили от принципни схеми дА разчертавам и да ги правя..и градивни елементи съм учил...общо взето имам "повърхностни познания".Мога да запоявам,да подменям елементи без да съборя пистите...Един ТВ.техник ми каза че това е повредата. (доколкото мога да го нарека така. защото в Италия всичките са некадърници,чесно....) Ако можеш,ме насочи съвсем леко:) как да проверя дали това е повредата... Преди малко четох из форума.."..с какви инструменти да си оперирам апандисита...." Е леко прилича на цитираното темата ама.. Трябва ми само лека наскока,аз после ще си прочета теориата,ще се пробвам да я осмисля..После ще използвам гоогле и чак тогава ще пиша глупости ако се наложи.
------------------
Извън темата:
следя форума и 4ета темите с надеждата да се образовам...
Евала ел.техници,ПЦ Инжинери..като цяло всички в областа... Честити празници,всичко наи наи,ЖИВОТ И ЗДРАВЕ,весело изкарваНЕ...
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да ти се помогне при положение че нямаш възможности даже и да си оформиш темата съгласно правилата,а раздела не е за тематични дебати Question Confused
И то само с четене на едно нещо няма да стане. Idea
http://monitor.net.ru/forum/viewforum.php?f=68
Тук на прима виста виждам поне 5 теми които като ги изчетеш ще ти е от полза.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2011 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Доиде техник и го оправи и наистина се оказа Inverter-а проблема. Твоята оферта ме устроиваше,ама съм в Италия... Иначе в БГ.брат ми има същия телевизор. Ако и с него стане така,ще те имам на предвид.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети