Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как става смесването на сигналите в кабелната телевизия?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lexx2002
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:21    Заглавие: Как става смесването на сигналите в кабелната телевизия? Отговорете с цитат

Интересува ме някакви материали по темата.Точно как става смесването на сигналите на всички телевизионни канали за да се предават после по кабелната мрежа. Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

С кабелни станции ,модулатори и сумиращи усилватели.
Върнете се в началото
lexx2002
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 8:56    Заглавие: Отговорете с цитат

То е ясно че с тях се прави смесването ,но ако може да ми кажете каде мога да попрочета малко по подробно за тях и за това как работят.Благодаря предварително
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е специализирана информация на прозводителите и не се разпространява масово, но имаше едно българско издание за сателитна и кабелна телевизия.Ако там са писали нещо в повече Question
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
С кабелни станции ,модулатори и сумиращи усилватели.

Няма сумиращи усилватели,сигнала се прехвърля от модулатор на модулатор чрез конектори вход-изход на групи,и през канал, после се сумират от сплитери поставени обратно.Излизат ~100 дб,за това не се налага да се усилва.Нашата е произведена преди5-6години от Тераком-Русе,и си работи много добре.Поддържам цялата мрежа.Сайт обаче не съм виждал,ако с нещо мога да помогна-винаги Exclamation Wink
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Сумирането на сигналите от модулаторите в скъпите станции става с насочени отклонители ( ТАР ) свързани обратно .Малко ми е трудно да го обясня с думи - трябва да се чертае . По този начин се намалява взаимното влияние между отделните модулатори . Със симетрични делители ( сплитери ) се сумират сигналите в по-евтините станции . Няма сериозна станция в която да се смесват сигнали с нива над 100 -105 dBMv В изхода на смесителя обикновенно ( след изравняването ) се получават около 80 - 90 dBMv . Мога да подкрепя казаното с параметри и дори някои принципни схеми на WIZI ,HIRCHMAN , GRUNDIG и Blonder Tonge ...
Върнете се в началото
lexx2002
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси на всички които са се отзовали.Питам защото от началото на миналия месец започнах работа в кабелна телевизия и се занимавам с подръжка на сателитната им апаратна и досега не ми се е налагало да занимавам точно с тази част в която става смесването на сигнала.При мен нещата стоят така както пише Ангел , с модулатори свързани последователно по групи и след това в сумиращи сплетри .Но колегата който е бил преди мен на тази длъжност не е бил от най подредените и е почети невъзможно да се проследи кое как е вързано.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети