| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
July Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:08 Заглавие: Търся 433MHz приемен модул |
|
|
| Търся приемник модул АМ 433MHz с добра чувствителност. Приемникът че бъде монтиран на автомат за гаражна врата за подземни гаражи. В момента ползвам AM-HRR3-433, но обхвата му е малък. На открито е добре около 30м, но под земята заобиколен от бетон е едва 10м. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:20 Заглавие: |
|
|
| Виж на www.comet.bg имат и антени за печатен монтаж.Колега скоро прави и постигна над 500 метра,но в момента не съм с него да ти кажа кой е. |
|
|
 |
kk Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:30 Заглавие: |
|
|
| А къде си го монтирал? Не си дал много информация а и не ги знам тези модули но според мен проблема ти е в антената, предполагам използваш парче жица. Купи си читава антена като за радиостанция (или си направи от стоманена тел информация колкото искаш в нета - търсиш 70см банд антена) и я закрепи откъм основата на тавана по-далече от стените някъде около вратата. Ако искаш отвън да ти лови от много далече най-добре е да сложиш още една антена и сплитер или втори приемник. |
|
|
 |
July Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:31 Заглавие: |
|
|
| Ми аз и модула го купих от Comet. Но ако взема да извадя и забия една антена пред вратата, съседите ще умрат от смях. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:35 Заглавие: |
|
|
| Антената за която ти говоря е колкото половин кибритена кутия...на дебелина... |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:36 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Виж на www.comet.bg имат и антени за печатен монтаж.Колега скоро прави и постигна над 500 метра,но в момента не съм с него да ти кажа кой е. | Винаги ми е било чудно защо ги купуват тези антени за печатен монтаж - хем са по-калпави от всяка друга антена включително правилно оразмерена такава от парче жица, хем са и бая скъпи (особено в сравнение с печатна антена). |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:42 Заглавие: |
|
|
| На мен също ми е чудно,но колегата направи половин километър с 50-60 миливата мисля,утре ще ви кажа как точно е направено.. |
|
|
 |
July Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:55 Заглавие: |
|
|
| На приемника му дават по каталог "Receiving range up to 45 meters (150 ft)", но на мен ми стигат и 25м, т.е преди началото на рампата за подземния гараж. Освен това обхвата е много различен при отворена и затворена врата. Имам и оригинално дистанционно HORMANN, но то е на около 40 MHz и е голям туч, но при същите условия, с жица за антена, работи от поне 40м. |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 15:40 Заглавие: |
|
|
| July написа: | | Ми аз и модула го купих от Comet. Но ако взема да извадя и забия една антена пред вратата, съседите ще умрат от смях. |
Не пред а зад вратата, вътре в гаража, не виждам какво му е смешно след като почти всеки голям подземен гараж е така. Въпросният обхват има смисъл като понятие само ако са дефинирани параметрите на приемника и предавателя, смущенията и къде и какви антени са монтирани. В твоят случай можеш да играеш само с антените и евентуално действително да смениш приемника ако цената не е проблем но ако антената е калпава или монтирана зле това няма да помогне. Провери евентуално дали няма смутители наоколо - примерно ако някой съсед с любителска укв радиостанция си е опънал антената на първият етаж недалеч от твоят приемник и бичи с 50 вата може да се окаже че не хваща и на 5 метра (когато говори) със суперрегенеративен приемник без антенен филтър каквито са по-евтинките. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
|