| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lepoev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 21:31 Заглавие: свързване на crt монитор към цифрова телевизия |
|
|
Привет,
имам един 21 инчов монитор с кинескоп и искам да гледам цифрова телевизия на него. Цифровият приемник има scart конектор, който искам да свържа с vga буксата на монитора по ето тази схема
http://forum.mpeg4-players.info/uploads/remoteimages/17536-368.gif Дали ще стане и ще иска ли някакви конвертори ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 8:59 Заглавие: |
|
|
Нищо не пречи да пробвате. По принцип трябва да стане. Може би ще се появи проблем със синхронизацията. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 10:51 Заглавие: |
|
|
| Deliya написа: | | ...Може би ще се появи проблем със синхронизацията. |
Не може би, а със сигурност.
Освен ако монитора не е някое мнооого древно VGA (CGA). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 14:32 Заглавие: |
|
|
Привет колеги,
Аз си мисля че по тази схема която колегата Лепоев е представил можеш да подадеш сиграл от PC към TV но не мисля, че ще стане в обратната посока.
Хубав Ден |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 19:11 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2011 1:45 Заглавие: относно схемата |
|
|
Колеги, при така дадената схема никой ли не забеляза че хоризонталната и вертикалната синхронизация на входа на монитора са дадени накъсо ? И на всичкото отгоре са свързани и към вход/изход за яркостния сигнал на S-video от скарт буксата! Според мен ще настъпи хаос в управлението на монитора, още в момента на включването на въпросния кабел към монитора, без да е включен към скарт буксата на цифровия приемник....
http://www.pinout.net/browse.php?catid=19&conid=360 тук е обяснена скарт буксата , според мен правилно, не се ангажирам да проверявам краче по краче с публикуваната схема.Така описаната скарт букса не съдържа изходи със синхронизиращи импулси за вертикална и хоризонтална синхронизация . Според мен евентуално при подаване на сигнала с червеното ако монитора разпознае (да е някакъв по-стар модел) съдържащ(не мога да бъда сигурен че се съдържа наистина) сигнал за вертикална синхронизация от 60Хц, ама хоризонталната от 15625 Хц откъде ще ги вземе, незнам......
Или надеждата монитора освен че е 21" да е свръх стар модел, като зелено светещите монитори на ПРАВЕЦ и да иска обикновен видео сигнал...... когато само 17 краче от скарт буксата за оплетката на коаксиалния кабел и 19-то за видеото....
Иначе казано, колега lepoev, ако нямаш на приемника за цифрова телевизия изход VGA няма да можеш по никакъв начин да гледаш ТВ на въпросния монитор.Нищо не ти пречи да пробваш, но мисля че ще се разочароваш от надеждата , която си възложил на начинанието... |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 10:16 Заглавие: |
|
|
Не става ! _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|