Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на захранване IP 58155A за Самсунг 24" P247

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2011 15:13    Заглавие: Търся схема на захранване IP 58155A за Самсунг 24" P247 Отговорете с цитат

Търся схемата на захранване IP 58155A за Самсунг 24" P2470HD както и помощ ако някой е правил такъв ТВ. котролера за захранване на лампите е SEM2005. Лампите светват за около 1,5 секунди и се гасят. Би трябвало да е защита от късо на лампите. Едната защита от пожишено напрежение-2крак е на маса оригинално, а другата -3 крак дори да я окъся към маса ефектът е пак същия. Лампите са проверени са чрез замяна една по една с друга лампа. Схемата SEM2005 е сменена, другите елементи при мерене изглеждат здрави. Интересува ме дали някой е пускал само захранването без другата платка чрез допълнителен мост към ON/OFF и захранването на лампите остава да работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2011 15:35    Заглавие: Re: Търся схема на захранване IP 58155A за Самсунг 24" Отговорете с цитат

Elmech написа:
. Лампите са проверени са чрез замяна една по една с друга лампа. .

А ако са дефектирали две лампи.Трафа за лампите проверен ли е ?От долната страна на платките има два двойни мосфет транзистора приличащи на осемкракови чипчета,те проверени ли са.
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2011 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам повече лампи за проба. Отдолу няма такива чипове. Драйверите за високото са в един чип тип транзистор в корпус ТО....
Трафът не знам какво да му меря след като вдига високо,на първичната импулсите са добре, лампите светят добре, екранът е добре осветен за около 1,5 сек. Мен ме интересува може ли захранването на лампите да работи без другата платка и евентуаално има ли други защити освен споменатите две.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2011 16:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Етотук може да видиш как се управлява чипа
и тази схема която са дали е аналогична на тоя инвертор.Има едно обаче лампите може да светят но на една от тях ако тока е по различен тогава усилвателя на грешка вижда и гаси чипа.Аз пробвам лампите с универсален инвертор и гледам какъв е тока на всяка една.Трафа може да го премериш като сравниш омическото съпротивление на вторичните намотки.
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2011 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Този пдф (на чипа) го имам , но примерната схема не е същата и разликата най-много е точно в обратните връзки от лампите към защитите. Трафа е добре на мерене, забравих да спомена че съм го мерил и на омметър двете намотки на вторичната са еднакви. Има и малки трафчета в обратните връзки, които също съм мерил и са добре.
Затова се бях насочил към чипа, но след смяната му положението е същото. Sad . Точно затова ми трябва цялата схема на инвертора.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети