Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хетеродинен конвертор - търся схема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Wisi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 10:46    Заглавие: Хетеродинен конвертор - търся схема Отговорете с цитат

Търся схема на хетеродинен конвертор. Ще го използвам с цифров честотомер (до 50MHz), за да разширя обхвата му до към 200MHz. Знам, че над 100MHz ще срещна трудности, защото няма да мога да измеря честотата на хетеродина и измерването няма да е точно (но и така ми върши работа). Пробвах с този - http://dosmen.hit.bg/electron/hf/ukvcon1.htm конвертор, но резултантите не са задоволителни. Предполагам ще се наложи да сложа на изхода LC филтър, който да подтиска честоти над 50MHz.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновен брояч (например на 10 или на 100, има до 2GHZ, а и повече) не става ли?
С тоя генератор ще си вкараш голяма неточност!
Върнете се в началото
Wisi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

С брояч ще стане, но най-вършещото работа, което намирам е SP8799, а то е до 225MHZ. Ще го поръчам утре и ще пробвам с него, но ми беше интересно да се позанимавам с хетеродинен конвертор. Дори опитах с ИС AT2003, но без успех. (Имам съмнения, че е повредена, на не ми се дават пари за нова - да събирам за по-високочестотен делител Wink - та заради това търся нещо с транзистори. )
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile Погледни характеристиките на SAB6456
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с хетеродин и смесител е доста остаряла работа, а и трябва да изработиш хубав филтър със съответната честотна лента за да ти спира производните от смесването. Най добре е с високочестотен делител, както са писали колегите. Има ги във всички сателитни приемници. Можеш да си намериш някой стар приемник и да си извадиш, работят със ниско ниво на сигнала.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети