|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MegatroniC Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 0:18 Заглавие: Монитор Belinea 10 50 46 |
|
|
Здравейте, монитора на балдъзата здал багажа - изпушил е след което картината се е свила по хоризонталата, работил е известно време така и е изгаснал. При опит да се пусне пак издава само високо честотен звук, нещо като цък цък цък ......
Понеже неможах да открия схема в интернет (пък и нямам опит с мониторите) та да тръгна да замервам, започнах да оглеждам "насляпо". Открих че има здраво изгорял един транзистор:
Така е обгорял че немога да разбера какъв е. Намира се на това място:
А на платката е даден като Q413
Ако някой има схема та да провери какъв е или има идея, ще съм благодарен ако помогне. Дали покрай него може да се е споминал и друг елемент ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
MegatroniC Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 22:49 Заглавие: |
|
|
След дълго ровене из схеми на други Белинеи, мисля че транзистора е 2SC5148, който днес смених с BUT11AI. Оказа се обаче че към прогорелия му емитер има е свързан друг мъничък транзистор, заврян на такова място че не съм забелязъл че и той е прегорял. Мисля че се явява някакъв управляващ за 2SC5148 и е 2SD667 (пак не съм много сигурен тъйкато не се вижда много добре). Утре ще видя с какъв ще го сменя, ако не стане го заеб@вам тоз монитор. (Нямам достатъно опит а и време да се мъча)
В този ред на мисли:
Купувам 15" монитор на сносна цена 960 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|