Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

proteus 6.2
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bdz46
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 25, 2005 14:11    Заглавие: proteus 6.2 Отговорете с цитат

Може ли някой да ми каже как да накарам Porteus 6.2 да прави едностранни платки? Embarassed Дълго рових във help-а, но нищо не схванах. Sad
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично си позлвам Protel99SE (SP6) за чертаене на платки, а Proteus само за симулации (особено на контролери)...все пак съм запознат Very Happy

В менюто на ARES, избираш 'SYSTEM>>Set Strategies'. Там ти е описано кои слоеве (колко) ще използваш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
ariel
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 02, 2005 20:10    Заглавие: Proteus Отговорете с цитат

Помогнете- как да местя готова начертана платка по листа така че да я разпечатам където искам , а не където тя иска. Благодаря.
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Проста работа Cool Докато си в print-preview режима, даваш File >> Setup Printer". Във прозореца който ше ти се отвори (озаглавен PCB Print Options), има едно поле "Margins", там вътре има и две кутийки - Horizontal и Vertical, до тях има два бутона "Center" (егати обяснението Wink ). Тия последните две ако са селектнати, платката ще ти е в центъра, ако не са, можеш да си ги наместиш като пишеш различни числа в "Horizontal" и "Vertical" полетата Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
ariel
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 13:35    Заглавие: proteus Отговорете с цитат

Благодаря, хищник,за обстойното обяснение. Важното е ,че го разбрах. Желая ти здраве.
Върнете се в началото
teglicho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 11:52    Заглавие: Proteus ascii Отговорете с цитат

zdraveite:)
imam problem s Proteus. vuv virtual terminala kakvi codove minavat t.e ascii codovete ne6to ne mi otgovarqt za 0-30h za 1-31h i t.n kade moga da vidq tablicata Embarassed
I pres RS232-to na pc-to kakvi codove mogat da minavat t.e ne sum mnogo v 4as v tazi svera ako nqkoi moje da me svetne extra
BLAGODARQ
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

В едно от приложенията на Windows-a май беше в групата Accessories има едно което по спомени се казваше Char Map или нещо от сорта.
Та там може да погледнеш ASCII кодовете.
Но първите два са тези които си написал.
А иначе може и тук:
http://www.lookuptables.com/
ако съм разбрал правилно въпроса ти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
teglicho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:33    Заглавие: :( Отговорете с цитат

az imam ascii tablicata problema e tam 4e kato gi pra6tam tezi kodove ot mikrokontrolera na virtual terminala mi izlizat suvsem drugi simvoli a na nego kato prevklu4a da pokazva v HEX mi izlizat vernite kodove t.e ne6to ne otgovara ascii tablicata s izobrajenieto na virtuala
nqkade burkam ama nemoga da se otvorq
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи, при RS-а има 7 и 8 битова кодировка. Най-вероятно там бъркаш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
teglicho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 15:59    Заглавие: ?? Отговорете с цитат

NE E TAM PROBLEMA Sad
KATO SMENQ bit\s mi izlizat razli4ni simvoli no ne i tova koeto trqbva simuliram 8051 i posledovatelniq port e na 2400 i virtuala e na tolko i ne izliza koeto pra6tam
ima ne6to ne 4ista sila
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети