| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
der_30 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 18:51 Заглавие: Защита на усилвател Амфитон 50У-202С |
|
|
Здравейте, колеги! Имам един въпрос за решаване и не мога да не попитам и вас. Някой може ли да ми каже защо се включва защитата на усилвателя( перегрузка) когато усиля на около 60 процента мощност? Потенциометъра в случая е галетен ключ и когато увелича на 60-70 процента от хода му се задейства защитата и колоните се изключват. Проблема идва от там, че колоните са със 70 вата мощност(номинална) и 100 вата максимална т.е. усилвателя е 50 вата, а още на 35 се включва защитата и колоните спират. Защо?Усилвателя ли е по-мощен от колкото си мисля или е нещо друго? Ще се радвам да споделите мнения и опит. _________________ Направи си тонколоните сам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 19:16 Заглавие: |
|
|
По нищо не личи че си "колега", както твърдиш.
Нещо да СИ ИЗМЕРИЛ? Сигурно не знаеш и дали товарния импеданс съответства на този на усилвателя. Или пък "средната точка" колко е средна,. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
der_30 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 19:36 Заглавие: |
|
|
Товарния импеданс съотвествува на този на усилвателя (4 ома), но имам съмнение, че тонколоните не съответствуват на дадената им паспортна мощност или това, че пиковата мощност на усилвателя е 100 вата?Дали решението не е да използвам ОТ с импеданс 8 ома? Какво точно трябва да измеря и се извинявам за обръщението, останало навик от университета Ако бях добър колкото вас едва ли щях да ви моля за помощ _________________ Направи си тонколоните сам |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 20:20 Заглавие: |
|
|
Изходната мощност не зависи само от положението на потенциометъра, а и от нивото на входния сигнал. Ако сигнала на входа е "по-силен", нормално е мощността на изхода да достигне максимум, въпреки че потенциометъра не е в крайно дясно положение.
Относно защитата - тя се включва при поява на постоянно напрежение в изхода. В случая постоянното напрежение се появява когато изходния сигнал достигне захранващото напрежение. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
Усилвателя е настроен така,че да гарантира данните които му дава производителя.Ако по някаква причина надвиши зададения параметър се включва защита.Във вашия случай се случва точно това,ако ви малее мощноста,то може да си вземете по чувствителни колонки но със съответния инпеданс,или да си смените усилвателя.Успех _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
der_30 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 20:46 Заглавие: |
|
|
Забравих да ви кажа, че входния сигнал идва от компютър през два еквалайзера, така че това май обяснява всичко, а? Усилвателя си е добър и не ми се иска да го сменям, но явно прекалявам със силата на изходния сигнал от звуковата карта. От вашите публикации става ясно , че защитата не е свързана с претоварването на ОТ, а на самия усилвател. Благодаря ви! _________________ Направи си тонколоните сам |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 6:20 Заглавие: |
|
|
Сам си даваш правилен отговор  _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 8:14 Заглавие: |
|
|
Пролем в усилвателя няма Имам подобен модел и искам да поясня че схемата на защитата е комбинирана.Тоест следи на изхода дали има постоянно напрежение в случай на авария но следи и нивото на входа на крайното стъпало след предусилвателите.Моят се държи по същия начин.Когато усилиш прекалено много регулатора започва да премигва индикатора ПЕРЕГРУЗКА и ако не го намалиш след определено време се достига прага на задействане и релето изключва колоните.Това го считам като недостатък но така е конструкцията и не съм мислил да я променям  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
der_30 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 13:23 Заглавие: |
|
|
Искам да благодаря на всички за изчерпателните мнения! Успокояващото е, че все пак на усилвателя му няма нищо и за тези 25 години съм го ремонтирал само веднъж! Все пак ми се струва , че звучи малко слабо за 50 вата или аз съм с големи очаквания и не мога да преценя колко са 50 вата Не знам, но пак се убеждавам, че мога да разчитам на вас  _________________ Направи си тонколоните сам |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2011 5:07 Заглавие: |
|
|
Много неща не са ти ясни приятел, седни и прочети малко - тема чуствителност на ОТ. _________________ The Big Man |
|
|
 |
|