Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся човек за изработка на аларма за изгубени вещи ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
backstage
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Перник

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2011 20:04    Заглавие: Търся човек за изработка на аларма за изгубени вещи ? Отговорете с цитат

Става дума за следното - на принципа на безжичните звънците, които се продават сега. Аз си го представям по следния начин: едната част да е дистанционно, което когато се натисне да излъчва радиосигнал в определен обхват примерно 50 метра. А другата част да е някакъв малък приемник, но условието ми е да е малък - с размерите на ключодържател да речем, който при натискане на дистанционното да излъчва няколко силни звукови сигнала. Това е. Мисля, че не е много сложно. Но аз не разбирам от такива неща и затова търся специалист. Предполагам, че един прототип, ще е малко по-скъп. Но на мен ще ми трябват бройки, така че цената трябва да се сведе до минимум. Очаквам вашия коментар Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
powerled
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2011 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко бройки?
backstage
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Перник

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2011 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Около 100.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nikola Kirov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Юли 23, 2011 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

100 е мизерна бройка за производство. Аз се занимавам с разработка и производство на електроника и софтуер по поръчка вече над 10 години и без да проучвам нещата в детайли мога да ти кажа че за да стане това което искаш ще ти излезе нещо от порядъка:
Разработка + оживяване - Поне 2000
На партида от 100 броя за комплект поне 20-тина лева.

И тези цени са без детайлно да се проучи проекта. Ако имаш някакви по особенни изисквания може да се качат доста нагоре.

Изобщо не сравнявай с цените на китайците. Там едно че става въпрос за страшно много бройки ами и живеят в друг свят. Там разходите за да се произведе са в пъти по малки.

И друго не е домислено. Приемника в режим на очакване надали може да се направи да консумира по малко от 4-5mA. В един ключодържател каква батерия или акумулатор ще сложиш за да може да работи дълго?

Така че не се надявай на евтино решение да се произведе ами търси нещо готово направено.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети