|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2011 17:57 Заглавие: Проблем с автоусилвател Daewoo AB-43-решен |
|
|
Усилвателя нямаше напрежения след импулсното към усилвателната част.Премерих всички крайни транзистори-добре са,диодите на шотки също са здрави,MOS транзисторите ме съмняваха че не са добре и след повторно включване изгоряха два от шестте който са в импулсното IRFZ34N.Като ги извадих премерих съпротивлението между + и - и показва 245 ома в двете посоки,според мен не трябва да е така.По принцип не съм сигурен какво съпротивление трябва да имат ако са изправни.Моите които са уж изправни показват само между дрейн и сорс 572 ома в едната посока.Управляващата ИС 494 е заменена с нова.Какво може да се направи?
Последната промяна е направена от rumkata1990 на Сря Авг 10, 2011 21:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2011 23:09 Заглавие: |
|
|
Смени всички транзистори в захранването защото мос транзистор не се мери така , като съм мерил нови с уреда нов транзистор не ми дава никакво съпротивление за това ти казвам да сложиш всички нови за да си сигурен , че всичко е наред. _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
|
 |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 21:02 Заглавие: |
|
|
| Усилвателят заработи,проблема му беше в двата от шестте MOS транзистора които си знаех че са развалени и в още един от крайните транзистори в усилвателната част(2SB778),който беше укъсил и заради който светеше диода за защитата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|