|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mravka_s_multicet Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2011 21:45 Заглавие: Помощ за автоаларма |
|
|
| Интересува ме как работи автоаларма. Мисля да я ползвам за автоматична гаражна врата. По принцип ми трябват два извода, или там както се наричат по автединият да включва едно реле а другият друго реле които пък релета да затварят и отварят вратата. .... както го обясних май няма ме разберете...Авто алармата колко време подава ток примерно към централното? Постоянно ли като е включена алармата има напрежение 12В към централното или към вратите???оалармата, които |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 8:02 Заглавие: |
|
|
Аз разбрах че искаш да използваш изходите за централно закл. на автоаларама за да си отваряш/затваряш вратата.
Тези изходи обикновено пускат импулс с дължин между 0,5 и 3 секунди. Това време или е твърдо зададено при най-евтините аларми, или се настройва с джъмпери, или се програмира с клавишни комбинации от ДУ при най-скъпите.
Това ти върши работа, т.к. при всяко положение трябва да си направиш на вратата крайни изключватели, също е хубаво и изключвател при по-голямо усилие от нормалното. Той важен за да:
- предотврати чупене на човешки крак или ръка
- предотврати премазване на автомобила
- предотврати блокиране на механизма, ако има пречки/боклуци по релсите
Реализацията зависи от конкретния тип двигател, обикновено е свързана с измерване на повишена консумация на ток.
При всяко положение трябва да имаш тригерна схема, която да се задейства от алармения импулс и да се спира от крайните изкл. или от усилието. Така че късия импулс от алармата не е проблем.
* Ако не ти влага толкова много обаче,има готови модули с ДУ за 30-50 лв с едно, две или повече релета, които държат релетата затворени, докато е натиснат клавиша на ДУ. Тогава ролята на изключвателите ще я изпълнява твойта мисъл и отговорност и става най-бързо, лесно и евтино решение. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
mravka_s_multicet Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 11:00 Заглавие: |
|
|
| Не ме устройва да държа ДУ натиснато. Тези които могат да се настройват за дължина на времето колко парички са? За спиране и връщане на вратата при препятствие съм го измислил и мисля че ще се получи идеално... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|