Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Програматор за PIC
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rebold
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 22:34    Заглавие: Програматор за PIC Отговорете с цитат

Здравейте.Имам програматор willem http://www.programatoribg.com/willem/index.htm
Проблема е, че в момента съм с лаптоп,а той е за LPT. Дали има начин,да се преправи да е с usb. Или ако някой има схема,на usb програматор, става въпрос за програмиране на pic16f84.

Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
svilen.ivanov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам PICkit 2 клониниг, но не ти препоръчвам да купуваш клонинг. За още малко пари можеш да вземеш оригинален през Comet

Иначе работи перфектно през USB, има полезни допълнителни функции - логически анализатор и индикатор на нива (1|0). Не са кой знае какво, но понякога са полезни
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 6:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз имам Brenner8. Работи перфектно! Из нета има схемата, както и фърмуеар-а. Направата струва около 20лв.
Върнете се в началото
rebold
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще пробвам този brenner8,но сега ми изпадна един кабел usb to com,но немога да намеря из нета как да направя кабел com to lpt.Помагайте ако знаете,че тия pic са ми голяма краста.

Поздрави.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

rebold написа:
...как да направя кабел com to lpt.....

Това не може да бъде "кабел".
Това са ти два коренно различни интерфейса за комуникация с външния свят. Най-малкото единия е сериен, а другия паралелен.
rebold
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами преди известно време си направих схемичката за vag-com,за да мога да рова из компа на колата,та там имаше подобен проблем,но беше обратното,от lpt трябваше да става на usb.Та тогава купих въпросният кабел,който е lpt to com i com to lpt, и си работеше безпроблемно,сега имам приставката за com to lpt,но жака е мъжки,а на мене ми трябва да е като на принтер.И ми прави впечатление, че приставката usb-com е с някакъв чип,кварц и още нещица,докато приставката com-lpt e навързана само с жици,но така е залята с силикон че само мерене май ще спаси нещата Smile

Поздрави
Върнете се в началото
svilen.ivanov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Масовите USB към RS232 кабели (или usb to com, както си го написал) не вършат работа за програматори базирани на сериен порт. Проблема е, че те рядко повдигат нивата от 5V от USB-то към 12V на RS232, тези 12V са много важни за програматора.
rebold
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отговорите.Значи безсмислено е да се занимавам с този кабел,почвам да издирвам схеми за усб програматори,май ще се работи с поялника друг начин няма

Поздрави
Върнете се в началото
zoro1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Кълъвто и прогреаматор да си правиш=Бренер или ПИК КИТ пак ще ти трябва програматор за основния МК,който е на самия програматор -т.е или при приятел с ЛПТ или на заем за малко УСБ ПИК програматор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
eko67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Пещера

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

На Лаптопа нямаш ли COM Порт,ако имаш мога да ти пратя схема на преходник COM -LPT или обратно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети