| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
den_zuk Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 1:05 Заглавие: мониториране захранване |
|
|
колеги ще ме насочи ли някой къде да погледна схема или нещо готово което да ми служи за постоянен мониторинг на линиите на захранването, примерно 3 или 4 индикатора, които да ми следят волтажите по съответните линии, търсих но явно не търся както трябва. намерих монитор за psu в ebay, но там е казано от продавача, че не може да се ползва за постоянен индикатор (греело или нещо от сорта).идеята е да не е софтуерно, че хич не вярвам на програми (имам 3, и трите показват различни стойности).не държа на цифровата индикация, със стрелки може да е дори по-сносно . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 8:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | линиите на захранването, примерно 3 или 4 индикатора, които да ми следят волтажите по съответните линии, |
Е какви са аджеба тези волтажи ,за постоянно или променливо напрежение става въпрос ? |
|
|
 |
den_zuk Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 14:55 Заглавие: |
|
|
| явно нещо не съм се изказал правилно, става въпрос за мерене в реално време на стандартните напрежения които ATX захранването подава към дъното и останалата периферия - 12, +5, -5, 3.3 волта.един вид да има индикация на предния панел как се менят |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 15:03 Заглавие: |
|
|
Примерно 4 броя такива индикатора:
Или само един като го превключваш с превключвател към съответното напрежение.
Само че в компютъра има много смущения и тези индикатори може да не работят нормално. Тогава може да ползваш примерно такива:
 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 17:46 Заглавие: |
|
|
Не че не си се изказал правилно ,ами въобще не си споменал .
| Цитат: | | става въпрос за мерене в реално време на стандартните напрежения които ATX захранването подава към дъното и останалата периферия - 12, +5, -5, 3.3 волта.един вид да има индикация на предния панел как се менят |
И отново трябва с ченгел да ти се тегли информацията - каква точност искаш - от типа "има -няма" (става с прост светодиод) ,от типа "в/извън определени граници" - става пак със светодиоди и прост прозоречен компаратор с 2 ОУ ,или точно стойност с цифрова индикация - тогава ползвай каквото е дал колегата ,но със отделно захранване (не могат да мерят напрежения с галванична връзка със захранването на модула) |
|
|
 |
den_zuk Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2011 3:55 Заглавие: |
|
|
ами реално искам да виждам цифровото изражение в даден момент, значи доколкото схванах идеята е да си взема четири евтини мултицета и просто да ги вържа. като казваш галванична връзка - трябва значи да подам външно захранване? и нещо друго което не разбрах - докато има почти винаги свободни линии подаващи 12V, как се процедира към тези които подават вече напрежение в текущия момент - имам предвид 3.3 към процесора и 5 V към дъното |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2011 22:06 Заглавие: |
|
|
Нищо не си разбрал
Колегата имаше в предвид че уредите трябва да се захранват с източник на напрежение различен от този които искаш да мериш, примерно батерия.
По-втората частна въпроса ти какво те притеснява? Ако прочетеш някоя друга книжка няма да имаш такива питания  |
|
|
 |
|