| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2011 14:05 Заглавие: Израбитка на платка за управление на въртележка. |
|
|
Търси се човек за разработване на платка за управление на детска въртележка. Трябва да се управлява с реле един електромотор, който да върти от 2 до 10мн. и да пуска през това време мелодия. Мисля че с пик и няколко бутона ще е най добре. Да може да се задава времето на работен цикъл и старт и стоп бутон за аварийно спиране. Оригиналната платка е с 8битов процесор, ТТЛ-ки и старите епроми, като се развали няма части за ремон. Ако някой се наема нека се обади на лични за цена да не пълниме темата с излишни постове и пазарлъци. За идеи също съм отворен, но аз не разбирам от пикове и програмирането им.
Благодаря на отзовалите се, ще пиша на лични на всеки. Това не е за мен, а за друг човек ще го питам до каква сума дава и ще пиша. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2011 14:48 Заглавие: |
|
|
| http://www.tpetrov.com/search.php?prod=1325+%D0%A0%D0%95%D0%9B%D0%95+%D0%97%D0%90+%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%9C%D0%95 Програмируемо реле за време. Мисля, че го продават кати кит за сглобяване. Ако заработи като го сглобиш заработи и сам ще можеш да го свържеш като оперативна верига на релето на електродвигателя. Ако иска допълнителни защити и бутони с малко акъл, познание по електротехника и сръчни ръце ще можеш да си направиш колкото си поиска. Препоръчвам да измислиш нещо като нулева защита и така да си изкараш бутон за авариийо спиране на двигателя. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2011 15:21 Заглавие: |
|
|
Хубава идея. Но на мен ми трябва нещо с кварцова стабилизация. Това реле с 555 като напече слънцето с 40гр. и вътре в кутията става 50, къде ще му отиде характеристиката. Аи отделен модул за мелодиите, защо като хората са измислили процесори за това. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2011 19:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Оригиналната платка е с 8битов процесор, ТТЛ-ки и старите епроми, като се развали няма части за ремон. |
Нямаш си представа ,колко си далече от истината ! Ако си прочетеш UVEprom-ите и кажеш какъв е процесора (Z80 ,6800 ,I8051 ,или някой подобен) може да ти намерим пълен комплект резервни . За ТТЛ -ките също . |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2011 7:27 Заглавие: |
|
|
Идеята на sathv е добра само оператора как ще се оправи с бутоните незнам. Той му трябва да пуска игри, като една е с продължителност 2,5мн. Пуска 1, 2 или три игри заедно и толкоз, и да може да спре по всяко време. Да свири мелодия докато върти. В оригиналната има и управление на лампи, но той не го иска. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|