| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2012 16:40 Заглавие: Флашка или диск |
|
|
Напоследък усилено се занимавам PROTEL и на много места си водя бележки по работата с него.Затова искам да си запаметявам информацията около него.Кое е по надежден носител флашка или презаписваем диск, като трябва да се има впредвид че информацията периодично ще се допълва.И още нещо пречи ли на флашката или на компютъра ако флашката стои постоянно включена на USB-порта на компютъра? _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2012 16:53 Заглавие: За носителите |
|
|
| И двата носителя са ненадеждни, особено при чести презаписи. Моя съвет е - пиши си бележките на харддиска, а всяка седмица архивирай бележките и на двата носителя. Каквото и да се скапе, ще загубиш най-много бележките от последната седмица |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2012 22:45 Заглавие: |
|
|
Аз се бях доверил на една голяма по обем флашка, в която имаше изключително важна информация, събирана с години, с много моля и т.н., докато не ми я откраднаха точно тези, които най не съм очаквал. Добре че 90% я имах на харда, а най-новата, но и най-ценна за мен информация, по която съм хвърлил много труд, отиде нейде си. От тогава насам прехвърлям всичко на CD-a, едно работно копие и едно резервно. На хардове също не се доверявам, понеже по познати, не един случай, знам какво е заради едно изпускане на 1-2TB харддиск да затриеш с години трупана информация като mp3 и филми, които за някой са ценна информация, независимо, че не е придобита с кой знае колко труд. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 11:42 Заглавие: |
|
|
На работата слагаха всичко на няколко компютъра и един път се затри единия, но ги имаше нещата на другите  |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:07 Заглавие: |
|
|
Според мен най-надеждно средство за пазене на информация е дискетата стига да побира файловете.Другият начин (старомоден , но абсолютно сегурен) е хартиеният носител
Презаписваемият диск има живот около 10-ина форматирания или записи и е неподходящ според мен |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:16 Заглавие: |
|
|
аАйдеееее , кви дискети бе
Няма сто % надежден носител ... .
Истината е да се съхранява инфото на повече от едно място. Ама си е срътня  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:37 Заглавие: |
|
|
| georg77 написа: | | Според мен най-надеждно средство за пазене на информация е дискетата... |
Дискети в днешно време ползват само в митницата (и май и в НАП за ДДС-то, ама не съм сигурен дали още...) и то не защото е хубаво, а защото някой малоумник е проектирал системите. И компютрите им са с външно флопи на USB.
Хайде да не се връщаме в отминали времена.
Колкото до въпроса на питащия - периодично през седмица архивиране на директорията с важните файлове, парола на архива и ъплоад на някой файлов сървър. Ако е на повече от един - надеждността се увеличава. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 14:00 Заглавие: |
|
|
Че какво им е на дискетите.Ползват се до ден днешен , защо ли?Така се съхранява информация от почти всички счетоводни фирми , банки и дори държавния архив Предполагам , че питащия ще съхранява текстови файлове и дискетата е подходяща , тъй като е много по-компактна и предимствата пред компак диска са много.За хардовете ще кажа , че могат да се повредят по всяко време и инфото се губи безвъзвратно.
Флашките се ползват само от Яне Янев , той е модерен и в крак с технологиите  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 14:22 Заглавие: |
|
|
Смех, смех....
Кой използва дискети на днешно време? Освен, че побират малко, са най-ненадеждните носители. Не знам какъв опит имаш с дискети, но вярвай ми, изхвърлил съм стотици, защото не могат да се четат!
А и колко дискети ще ти трябват за съхранение на 1 терабайт? Половин милион, че и повече. А за колко време ще ги запишеш и ще ги прочетеш?
Аз ежедневно правя бекъпи на повече от 10 терабайта. Как ти се струва да стане с дискети?
Всички сериозни бекъпи се правят на ленти или на дискови масиви. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 1:49 Заглавие: |
|
|
Че какви ще са тия записки за да препоръчваш 1ТБ памет
Дискетите си се четат идеално и могат да се форматират многократно.Това , че не ти допадат е друг въпрос.
В 2 дискети могат да се съхранят трудовете на Бай Тошо като текстови файл
| Цитат: | | Кой използва дискети на днешно време? Освен, че побират малко, са най-ненадеждните носители |
Това не е вярно  |
|
|
 |
|