Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за субуфера в колата ми!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
marti76
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 23, 2012 21:25    Заглавие: за субуфера в колата ми! Отговорете с цитат

Здравеите,имам малък въпрос?!имам 2 канален слаб усилвател за кола,на които ще закача субуфер които сега си правя...та може ли на този усливател да ползвам само единия канал като закача баса на него и ще е проблем ли това за усилвателя -да работи на един канал?!!!!баса е с един вход т.е не е с 2 намотки.и ако това ще е проблем има ли някъкъв алтернативен начин на връзване или да сменя басовия говорител с 2-намотков и да вкарам 2та канала на усилвателя в него?!!!за пояснение давам и мощностите на басовия говорител и усилвателя.усилвтеля е 2 по 35W,а баса е 60W но има пиковa до към 100 мисля.и втория ми въпрос е задължително ли трябва да захраня усилвателя от акумолатора на колата,защото мисля да го включа към една букса за 12V дето имат много коли за включване на лампа и др уреди да кажем...като имам впредвид че усилвателя ми е доста слаб и това няма да е проблем?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Яну 23, 2012 23:29    Заглавие: Re: за субуфера в колата ми! Отговорете с цитат

Ами покажи какъв е усилвателя? Няма да има никакъв проблем но няма смисъл освен ако не подържа Bridge mode.
marti76
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2012 10:15    Заглавие: Отговорете с цитат

http://amp-performance.de/892-Sony-XM-2020.html
http://mafiacartel.snimka.bg/automobiles/sony-xm 2020.193262.4518557.big
http://www.satellitecastle.org/~searle/auctions/sony-xm2020/
http://www.forum-auto.com/tuning/son-bpm/sujet391019.htm
на последния линк е даден и отворен.това намерих,виждаш модела ако можеш намери още инфо.мн ти благодаря за вниманието,но ми обясни по като на индианец че тоя "бридж"които ме питаш за него нещо не схванах!с 2 думи става ли да вържа баса към единия канал и ще е проблем ли?!и не ми каза за връзването към захранването от буксата за 12V
втория линк го копираи целия с мишката че ми го е дал половината не като линк!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Яну 24, 2012 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери си в нета описанието на усилвателя. Там за "индианци' има картинки на които е показано как да вържеш усилвателя в бридж режим или както в първия ти пост е казано - 1х...вата.
Така ще получиш по-голяма изходна мощност, която твоя говорител би трябвало да издържи , ако правилно си описал параметрите му.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети