| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danjoy Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 14:03 Заглавие: Мнения за Voltcraft VC1008 graphic multimeter |
|
|
| Здравейте, има ли някой информация за този уред. По това което е дадено като технически х-ки не е много ясно този графичен мултицет ще работи ли като класически осцилоскоп. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 2:04 Заглавие: |
|
|
Имам същия, само че с надпис UNIT 81B. Осцилоскоп+мултимер+автоматичен честотомер. Моя е до 8 Мхц като има и версия до по-ниска честота. Изглежда Унит са крали от Волткрафт или обратно ) |
|
|
 |
danjoy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 17:46 Заглавие: |
|
|
Какви са ти впечатленията. Заслужава ли си за бърза диагностика. Аз се занимавам с автоклиматична техника, а доста от производителите вече монтират цифрови датчици и ел. командни клапани (на компресора).
Как се справя с непериодични сигнали?  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 22:10 Заглавие: |
|
|
Ползвам го за любителски цели и съм доволен, най-вече от малкия размер. Има автоматичен и ръчен режим. При автоматичния сам превключва обхватите на напрежението и времето в меню осцилоскоп. Като недостатък на автоматичния режим е че са му нужни 2-4 секунди да познае подходящите диапазони. Нямам наблюдения от други LCD осцилоскопи да ги сравня. Има връзка с компютър която още не съм пробвал( не ми се е налагало). За апериодични сигнали не знам как ще е . Ще трябва да го настроиш на ръчен режим понеже автоматичния е бавен и ще пропусне да улови сигнала. В менюто може и да има опция да прави скрийншот като види сигнал, но не съм го разглеждал подробно.
Някъде из нета има ревю на УНИТ 81Б. 200 лири или 550 лева са много , купих го от ибей и ми излезе към 300-350 лв. с ДДС-то на митницата |
|
|
 |
danjoy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 8:18 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти за информацията. Беше ми полезна. Ще се поровя за по- добра цена. Между другото Фарнел го предлагат на 191 евро. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
|
|
 |
danjoy Нов потребител

|
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 23:54 Заглавие: За осцилоскопа |
|
|
От конкретния модел нямам впечатления, но имам големи резерви към преносимите комбинации мултиметър - осцилоскоп. Забележките ми са следните:
1. Малък екран с ниска резолюция - 160x160p, на другия още по малка
2. Много нисък Sample rate - 40Ms/s
3. Много къса памет - 256 samples
4. Много бавни, типично Holdoff-а е стотици милисекунди
5. Проблеми със синхронизацията, особено на кратки импулси
6. Изключително неудобни за управление.
Работил съм с OWON HDS2062, който е в пъти по-добър от изброените по-горе (60MHz,250Ms/s, 10ksample памет, двулъчев, екран 640х480, цветен, има акумулатори и зарядно), а като цена не е много по-скъп, вероятно ще излезе с доставката и митото м/у 400 и 500лв. Да, върши работа, полезен е, но и той за ежедневна работа е адски неудобен. За да му смениш развивката от 1мс/дел на 0.5мкс/дел ще те заболи пръста от натискане на бутони...
Все пак си имат и предимства - малки и леки са. Моя съвет е - ако ще го ползваш в офиса или работилницата всеки ден - купи си истински осцилоскоп. Ако ти трябва нещо за носене по обекти и за по-непретенциозна работа - става.
Модела на OWON, дето го цитирах по-горе, има параметри като на "истински" осцилоскоп. Само дето вместо нормалните "врътки" за настройка на режимите обикаляш по менюта с малки бутончета. В следствие на което работата с него се превръща в мъчение. |
|
|
 |
|