Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

домофонна уредба

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Яну 29, 2012 23:05    Заглавие: домофонна уредба Отговорете с цитат

Здравейте,
днес след като смених бутоните с нови и преправих общия проводник през всички бутони, имам 10% апартаменти които не звънят от входната врата а само от етажния бутон. Питането ми е къде по трасето проводника който тръгва от входната бутониера и стига до етажната кутия може да е прекъснат и къде би трябвало да бъде връзката между същия този проводник и проводника до етажния бутон. .

Благодаря предварително
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 29, 2012 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Връзката е най вероятно в таблата в мазето, а прекъсването е там където ровяр кабеларките - в разпределителната кутия на 1 ет.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 30, 2012 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-често прекъсвания съм виждал от дупки за кабелни канали. С удивителна точност уцелват кабелите. Повредата би трябвало да има някаква логика: например, работят само някои етажи, а не работят други. Ако е така, повредата търсиш между етажа, където последно работят и етажа, където вече не работят. Ако няма закономерност, започваш да търсиш от първия етаж за прекъснати връзки по кутиите или дюбели, които са скъсали кабелите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 30, 2012 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

В тези кутии има звънчева, домофонна, и телефонна уредба - това е било през комунизма сега има и две кабелни телевизии и сега кутиите са необятно претъпкани. Това означавали че мога от избата да изтегля нов проводник до абоната?

Имам и питане относно входната бутониера. Там има кабелите за звънците - един общ и по един за всеки апартамент. Три проводника за микрофон и слушалка. също така и два мостови кабела които незнам през комунизма за какво са мислени. Предполагам единия е за осветление на бутониерата като на другия е замостен общия към звънчевата инсталация.

Благодаря предварително.
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 30, 2012 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

apxu написа:
....това е било през комунизма....
..... които не знам през комунизма за какво са мислени....х

"Като знам какъв инженер съм как да отида на доктор"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

И все пак някой отварял ли е работещо табло защото моето е изкормено всичко. Две седмици съм на командировка и не мога да прозвъня нищо.

Аз за доктор знам друто. "Ако доктора каже клизма. Няма мърдане клизма ще да е."
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети