Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Светодиодна лента, която премигва в такт с музика - как?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
uBoTo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 13:39    Заглавие: Светодиодна лента, която премигва в такт с музика - как? Отговорете с цитат

Здравейте, от известно време се занимавам с тази задача - да накарам светодиодна лента да премигва в такт с музиката. Стъпах на този проект, но не успявам да го доработя така, че да работи ефективно при светодиодна лента (12V, около 1,5A консумация). Опитах с усилвател LM386, но проблемът ми идва, когато с разклонител закача от изхода на PC и схемата за светодиодите и кабела към усилвателя за колоните. Ако използвам аудио изхода на PC само за светодиодите светят с пълен капацитет, но ако закача и усилвателя - мощността пада и транзистора не може да се отпуши напълно, съответно LED едвам мигат. Търся схемно решение, което да работи, защото не можах да открия нищо. Светодиодната лента е само един цвят, имам 12V захранване, с което се включват и си светят постоянно.

Докато търсих схема, попаднах и на тези клипчета, които също са интересни и ако някой има схема за такова изпълнение може да сподели - http://www.youtube.com/watch?v=oorqCgidnZU и http://www.youtube.com/watch?v=Vcr6hJeV1WY&feature=related. Съответно имам предвид схема без дистанционно и за едноцветна и RGB лента, както е показано. Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamskia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2012 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Пусни си едно търсене в гуглето за цветомузика със светодиоди и ще видиш как е направен предусилвателя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
uBoTo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2012 12:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Като идея намерих само това от млад конструктор. Съпроса е, че на мене ми трябва схема, която да усилва по аудио изход (изхода на лаптопа ми примерно) и светодиодите да премигват само в диапазона на ниските честоти, както и схемата да е за 12 волта. Не можах да намеря нищо за RGB лента с контрол.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2012 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни препратките в тази тема:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=79127
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети