|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivsi1959 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 17:57 Заглавие: Хладилник Liebherr проблем със системата за размразяване |
|
|
Здравейте! Имам комбиниран еднокомпресорен хладилник Liebherr от 1-2 години. Работи отлично, но имам проблем със системата за размразяване - запушва се дренажната тръбичка, която отвежда водата към съда над компресора. В нея се развиват някакви бактериални щамове, които за 15-20 дни я запушват.
До сега продухвах с шлаух и номерът минаваше, но вече не става - при продухването въздухът минава, но водата не се оттича.
Пробвах да провра някаква връв или лентичка от пластмаса, но тръбата е извита на 90 градуса и "инструментите" ми влизат 4-5 санта. Не смея да вкарам нещо по-твърдо, че поглеж съм прецакал скъпата инвестиция
Не смея и "химическо оръжие" да приложа, че другия край на тръбичката е точно над компресора, а там има проводници, по които тече ток.
Споделете опит моля! Има ли по-интелигентно решение освен възвратно-постъпателни действия с подръчни материали?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 18:17 Заглавие: |
|
|
Скоро и аз на моя личния хладилник я правих тази процедура. Извадих тавичката която беше над компресора, разкачих маркуча от нея и го дръпнах настрани над един празен съд. От вътрешната страна (горе в хладилника) с един многожичен 2 квадрата кабел с дълчина 2 метра долу горе взех да го въртя с ръка и да го пъхам в дреажния отвор. Излезе всичката гняс. После малко промивка с вода с една голяма спринцовка и сега е добре. Друг начин не се сещам. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 20:23 Заглавие: |
|
|
С оцет, колеги!
Но не прекалявайте с количеството. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|