|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emosms Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 21:57 Заглавие: препрограмиране на дигитален фотоапарат |
|
|
Здр,
Първо, не съм сигурен че е за тук, но не знам къде да го постна.
---
Знам че има едни платки адаптери, за програмиране на чипове, които се включват през юсб към компютъра
има ли някакъв шанс, с някакъв такъв адаптер, да базикна в embedded софтуеъра на фотоапарат олимпус мю820?
---
Машинката се излъгах да я купя заради готиния дизайн преди няколко години, и хич, ама хич не е евтина.
Въпроса е, че в момента искам да го ползвам да записва видео.
(просто качеството удря в земята всички насрани уебкамери, на които съм гледал ревюта, много е назад тая технология с уебкамерите)
Но, при високата му резолюция, има фиксирано ограничение от 10 секунди на клип, не записва толкова време, колкото налична памет има, ами само 10 секунди.
Най дразнещото е, че има двойно по евтини фотоапарати, на същите мегапиксели, без въпросното ограничение?
---
Има ли някакъв шанс за успех? Освен че искам да си оправя телефона (щото не мога да му взема парите), тематиката ми е интересна.
Мисля че може и да се справя със софтуеърната част, но не знам как да се свържа с чипчетата вътре
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 7:58 Заглавие: |
|
|
Развесели ме това мнение. Не става така момче, купи си друга. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 7:01 Заглавие: 640 x 480 / 30 fps Recording time: 10 s |
|
|
Здравей ! Предполагам използваш xD памет тип М или М+ !!!
Потърси от познат /приятел модификация xD тип H и виж дали ще мине ограничението от 10 секунди ........
Горенаписаното не се отнася при използване на преходник на OLYMPUS ( microSD към xD ) - какъвто и клас microSD памет да се използва ,видеото на исканата резолюция ще е 10 секунди . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|