Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Запис на флашка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2012 12:54    Заглавие: Запис на флашка Отговорете с цитат

Наложи ми се да пиша биос в TSOP40,оказа се че цокълът на адаптора е проблемен,в опита си да го ремонтирам му таковах таковата.С адаптор от България не мога да се сдобия,а изделието е забавено.
Молбата ми е,ако някой добър човек има възможност,да ми запише бина от атача в произволна паралелна флашка 8Mbit и да ми я прати с куриер.За услугата естествено ще заплатя,ще договорим цената на лични.
Оригинално стои SST39VF080/TSOP40/8Mbit,принципно.
Бина е дълъг 1 метър,прилагам го в атача.
Благодаря предварително
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Мар 30, 2012 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,
Малко е късно но ако не си се оправил: Разпой сокета отдолу се надявам да е на SMD, почистваш доре площадките ти си знаеш как, подлагаш под чипа успоредно и близко до крачетата примерно проводник 0,5мм и с кредитна карта или друго притискаш крачетата да се покажат поне 0,3мм под корпуса. правиш същото и с обратната страна, после позиционираш върху площадките и защипваш с каквото можеш примерно щипка за пране. метода няма грешка и е изпробван многократно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти,Петров.Сокета вече не става за нищо,щото ме вбеси и буквално го унищожих.Но благодаря за съвета.
П.С.
По-интересното е,че дотук няма един желаещ да извърши услугата,операцията е лементарна и не изисква кой знае какви усилия.Аз ще си свърша работа сам,както винаги.Но ще преосмисля отношението си към всички,които ме подпитват по телефон,на лични,на живо и т.н.Отсега нататък просто заминават в кофата.Явно това трябва да е подхода.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ремонтьоре на лаптопи,какво нямаш?Резервен комп ли,флашка ли,що?Сърдиш се на хората все едно всички тук сме длъжни да ти правим услуга.Че това дето искаш да ти го запишат,може да е вирус,кон,червей.Я се вземи в ръце!
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 23:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти тъп ли си бе.Разбра ли за какво се пита в темата.Я си ебавай майката нанякъде.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2012 8:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво е паралелна флашка?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2012 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Много грозно отношение , Мармот ! Да ти имам речника ! Освен това си написал
Цитат:
Молбата ми е,ако някой добър човек има възможност,да ми запише бина от атача в произволна паралелна флашка 8Mbit и да ми я прати с куриер.За услугата естествено ще заплатя,ще договорим цената на лични.
При така зададено условие искаш ли да ти запиша файла на 29LV800 , която е в корпус TSSOP48 , защото само такъв адаптор имам ? И не си мисли , че куцо и сакато има програматори с преходници за TSSOP40 операцията без наличието на такъв - хич не е елементарна , дори и за хора със скъпи програматори . Ако не се извиниш за грозните думи и отношение към колегите няма да е зле да ти дадат малко почивка от форума , явно и без това смяташ , че нямаш полза от него !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети