| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:11 Заглавие: Странен адаптер за лаптоп 19V/3.42A |
|
|
Попадна ми адаптер PA-1650-22, 19V, 3.42A, със странен 3-изводен жак - вижда се на тази снимка. Не работещ. След мъчително разглобяване се оказа, че адаптера си е наред, но не се пуска - третия извод (пръстена в предния край на жака) е всъщност ON/OFF. Захранването на PWM контролера на конвертора минава през един оптотриак и за да тръгне адаптера от лаптопа трябва да се подаде някакво напрежение на 3-ия извод.
Знае ли някой за какъв лаптоп е предвиден този адаптер? При търсене в нета под същото име излизат адаптери, но без третия извод. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:19 Заглавие: |
|
|
На други подобни адаптери третия извод мисля че е някакъв контрол за батерията.Мисля че на празен ход трябва да работи без да имаш нещо на 3 извод  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:11 Заглавие: За адаптера |
|
|
| sacho, написал съм, че захранването на PWM контролера на конвертора минава през един оптотриак , модела му е IL420. Кое не разбра? Как ще тръгне без да се отпуши триака? Дори на платката, където е запоен третия извод, си има надпис ON/OFF. Сега по-ясно ли е? |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:42 Заглавие: |
|
|
| Може би това |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:55 Заглавие: За адаптера |
|
|
Да, това е. Благодаря на stefp за отделеното време и усилията.
Ако на някой му попадне такова чудо без признаци на живот, не бързайте да го отписвате или отваряте за ремонт. Аз се прецаках, вие недейте. За да го подкарате, подайте примерно +5V през 1 килоом на "пръстенчето" и адаптера ще тръгне чак тогава. |
|
|
 |
|