|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 11:18 Заглавие: Монитор HP L1706 пукната матрица. |
|
|
Колеги. При земетресението монитора на компа ми падна и матрицата му пострада. В атачнатия файл съм сложил снимка на лепенките на гърба на матрицата. Това достатъчно ли е за да се разбере каква е матрицата или трябва още някаква информация от монитора, и ако трябва такава, моля ви да ми кажете от къде и какво да снимам/препиша.
За нова матрица не се и замислям, защото тя ще ми излезе по-скъпа от монитор втора ръка, а този е произведен 2006-та година. Струва ли си да го ремонтирам с матрица втора ръка, какви пари приблизително мога да очаквам за подобна матрица, и някой може ли да ми предложи нещо, което да работи прилично?
Моля модераторите да ме извинят, че не пускам темата в купува-продава, но опит с монитори почти нямам, а какъвто имам той е със захранванията им. Ако някой прецени, че темата е за триеме/местене, нека го направи.
И на теб ли персонално да се обяснява къде е мястото на снимките  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 12:38 Заглавие: |
|
|
Според мен няма смисъл.
Виж тук примерни цени за втора ръка монитори.
Има и нови малко по-скъпи, но са 16:9 ... |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 16:28 Заглавие: |
|
|
Оглеждал съм цените на втората ръка монитори. Тайната ми надежда е, ако вземе да изпадне матрица от разпродажба на нещо с дефект в електрониката. Виждам съм в купува-продава обяви на матрици на сносна цена (40-60 лева), и като се има предвид, че ще си я сменям сам...
Проблема обаче е там, че трябва да търся или от същият модел монитор, или да търся съвместима, а с матриците практиката ми е такава, че дори не зная кое от напечатаното на лепенките по нея е модела и.  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 16:47 Заглавие: |
|
|
Снимай цялата задна част на матрицата. Или само това пише, което си дал на първата снимка?
Ето виж в ebay има втора ръка, но цената пак не е малка. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 23:56 Заглавие: |
|
|
Така наречената снимка е компилация (за намаляване на размера и да не товаря сървъра) от лепенките, които са на задната част на матрицата. Има и още една лепенка, но на нея няма нищо, което да носи информация. И понеже двете лепенки са една до друга, а третата е в другия край, просто леко редактирах и резнах снимката.
Ще се поогледам по магазините втора ръка, и ако не намеря нещо на прилична цена монитора може да замине за продажба на части, което би било жалко, защото беше добър монитор. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2012 7:06 Заглавие: |
|
|
линк
За 50лв. цял монитор 17 LCD , че и е възможен коментар ! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2012 23:27 Заглавие: |
|
|
Видях и тази обява ELP, а и още една обява за монитор 19 инча за 65 лева, и може и да съм идиот, но прашинки, които се виждат, биха ме дразнили, и бих дал същите пари за матрица, която е без забележки.
Що се отнася до обяснението за снимките - попадал съм достатъчно пъти на теми, в които са отправяни забележки. Обикновено съм качвал снимки някъде на друг сървър, и съм давал линкове. За първи път качвам на този сървър. Преди да го направя си направих труда да поровя поне 20 минути да намеря темата с обяснението как се качват снимки. Търсенето никога не е било от силните ми трани и не я намерих, но за сметка на това си направих труда да орежа максимално файла, за да не товаря сървъра. Нека някой, ако не му е проблем, ми метне линк към темата, в която е описано как се качват снимки, защото не вярвам да я намеря с лекота. Ще му бъда благодарен. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2012 12:30 Заглавие: |
|
|
Чавдаре... знаех, че е закована някъде. Знаех, че е важна, и много пъти препратки към нея съм виждал, но когато тръгнах да я търся, я търсих из ремонтните форуми, после пуснах на търсачката "качване на снимки" и прегледах известно количество от темите, но там, където е, така и не се сетих да погледна.
Благодаря за линка. Ще я изчета. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|