| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
debilite Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2012 15:15 Заглавие: |
|
|
| На 220 волта е триъгълник. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2012 15:30 Заглавие: За двигателя |
|
|
| Двигателя, който си купил, е трифазен. Можеш да го включиш като монофазен, но ползвай схемата 8б. Превключването звезда или триъгълник се налага в зависимост от големината на наличното трифазно напрежение. Според табелката (и ако двигателя не е пренавиван) при мрежа 380в линейно (220в фазно) този двигател трябва да се включи в схема звезда (в момента той така е свързан), а при 220в линейно (127в фазно напрежение) - по схема триъгълник. При монофазно включване на мрежа 220в трябва го пресвържеш в триъгълник за да може на намотката да има 220в. Имай впредвид, че мощността на двигателя и пусковия момент при монофазно захранване ще паднат значително, поне наполовина. Ако искаш да му запазиш мощността - сложи му честотно с монофазно захранване, за тая мощност марковите са под 300лв (китайците - още по-малко). Втора ръка - преди два-три дена във форума имаше обява за продажба на едно LENZE за 60лв, но вече е продадено. |
|
|
 |
debilite Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2012 15:53 Заглавие: |
|
|
Колега на мен пусков ток не ми трябва. Но с мощтноста не знам как ще е . Този който ми го продаде и каза че го е пробвал и така като гледам го е пробвал на 220 волта в схема звезда/там се виждат двете кабелчета който е закачвал/. Каза че го е завъртял на ръка. Доколкото видх по форумите на табелките на трифазните двигатели пише Y/Δ 380/220
На този двигател YΔ 380/220 и за това си помислих след като няма разделителна черта между Y и Δ че може и да работи в режим звезда но явно бъркам.
ПП Според вас колко ще падне мощноста? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2012 16:21 Заглавие: За двигателя |
|
|
| Ми може да го пуснеш и на звезда, ама тогава двигателя работи на понижено напрежение (почти наполовина). Което довежда до един куп проблеми, отвори някоя книжка за мотори и виж какво се случва в тоя случай, във всеки случай мощността ще падне още повече, от 1киловат я останат 150-200вата, я не. Пусков момент и пусков ток са различни работи. А пусков момент все пак ти трябва, иначе ще трябва да старираш на манивела.... |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2012 8:38 Заглавие: |
|
|
----------------- _________________ [email protected]
Последната промяна е направена от Kacho на Съб Авг 25, 2012 7:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
debilite Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2012 10:46 Заглавие: |
|
|
RE: Kacho
Аз доколкото съм запознат линейното напрежение е между 2 фази а Фазовото е между Фаза и нула. Понеже не ме бива много по електротехника и затова питам какво ще се случи ако го оставя да таботи в звезда като вклюза 2 кондензатора. Тока ли ще стане по голям който ще преминава и ще изгори двигателя или какво?
Гледам пак на табелката че при 220в амперите са почти два пъти по големи. това не означава ли че би трябвало да се запази мощноста но да дърпа повечко ампери?
Това не означава ли че ще мога да го свържа в трйъгълник.
тука колегата PENKELER е пуснал едно още по интересно свръзване
http://www.shematic.net/page-33.html
където се твърди че загубата на мощност е още по малка.
Тази схема ми изглежда като триъгълник |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2012 13:46 Заглавие: |
|
|
| debilite написа: |
Гледам пак на табелката че при 220в амперите са почти два пъти по големи. |
Да така е защото се има в предвид свързване в триъгълник!
Показаната схема е за свързване на 3фазен в монофазен,но обърни внимание че имаш дефазирана намотка,при теб как е? Имаш ли изведени 6 края,демек начало и край на намотката. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2012 14:01 Заглавие: |
|
|
| radev написа: |
Имаш ли изведени 6 края,демек начало и край на намотката. | ДА !!! Има ги и началата и краищата на трите намотки-точно така както ги има всеки трифазен двигател .Да беше погледнал 1-я пост снимка 2-ра  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2012 14:23 Заглавие: За фазното и линейното |
|
|
| Колега Kacho, вземи ни обясни що е то фазно и линейно напрежение. Предварително благодаря! |
|
|
 |
|