Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервизен режим на LG CK21F84. шаси 12.4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2012 19:24    Заглавие: Сервизен режим на LG CK21F84. шаси 12.4 Отговорете с цитат

Здравейте, мога ли да вляза в сервизният режим на LG mod. CK21F84. шасито е 12.4. Процесора SDA 5521 A002. Дистанционното, което купих е FRC 2086 CONEL. четох, че от pic. menu 8500 Да ама тук червеният бутон ми е tv/tx. А с основното меню като grundig не става. четох, чрез окъсяване на не знам кой крачета на чипа в дистанционното, но не съм го пробвал /само с разрешението на RC Razz . Моля за съвет Question П.П ..ОК. Става с контраст минус благодаря Ви.

Последната промяна е направена от emo-evropa на Вто Окт 16, 2012 13:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2012 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябваше отдавна да си се научил за търсачка, сервис мануал и кой раздел за какво е. http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=7971
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам за неуредицата, която съм допуснал, но ползвам търсачката като гледам да не занимавам аудиторията с дъфкани проблеми, но тъй-като на посочената тема няма потвърждение на насоките затова се допитах до Вас и при всички положения ще докладвам. Приятна вечер.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:13    Заглавие: Re: Сервизен режим на LG CK21F84. шаси 12.4 Отговорете с цитат

Научете се, че освен на шасито трябва да се обръща внимание и на марката (пък и на модела). Важно е!
Тази вълшебна комбинация се ползва от "марката" Grundig.
emo-evropa написа:
..... четох, че от pic. menu 8500 Да ама тук ....
Когато това шаси е с такава марка - пулта му е съвсем друг (нищо, че шасито е същото) и си работи по типичния за Grundig начин (протокола е друг).

В случая когато това шаси е поставено в кутия с надпис LG - шасито си е "стандартното" BEKO и работи с този наш номер.
По отношение на входа в сервиз, вече е даден в линка - един от алтернативните способи (след като не считате за необходимо да си имате под ръка основните сервизни пултове). "Контраст минус" от "стандартен" филипсов пулт с отделни аналогови настройки.
По отношение на тези вълшебства също съм писал не веднъж:
emo-evropa написа:
...четох, чрез окъсяване на не знам кой крачета на чипа в дистанционното, но не съм го пробвал ...

Когато предоставяте подобни "магии" задължително трябва да посочите тия крака чии са.
Едно и също дистанционно като функция може да бъде реализирано по разлини начини. Много често дори и броя на краката не е един и същ! (Какъвто е и случая.)
Когато схемата (чипа) в пулта е стандартен оригинален трансмитер за определен протокол ( в случая 3010 за RC5) с "кръстосване" на краката могат да се сгенерират всички възможни команди които се поддържат от трансмитера.
Когато схемата не е такава, то изобщо не е задължително да "има в нея" всички команди, а само необходимите за конкретния пулт.
Така че колкото и да му се "кръстосват краката" - файда йок. Very Happy
vladislavg
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко информация ,която използвам.

http://fileshare.eshop.bg/downloadsm/64213/_beko.html
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети