Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение за Q-TEC PSU 650W TRIPLE FAN.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 15:18    Заглавие: Мнение за Q-TEC PSU 650W TRIPLE FAN. Отговорете с цитат

Попадна ми едно такова захранване. Тежи доста и едва ли е в първа младост като гледам прахта вътре. Дайте моля ви мнение за това захранване. Какъв клас е? Някой има ли представа какво натоварване може да понесе?

пп. Ако се окаже, че темата е дъвкана, и не съм я открил, моля ви, преди да я заключите сложете един линк в нея къде да прочета за различните производители на захранвания, и за класовете и надеждността на захранванията им.

http://www.ciao.co.uk/Q_Tec_Power_supply__6232228

Така изглежда захранването и е с 20 пина куплунг, но си има и преходник за 24.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Е какво да му гледам - лъскавата кутия ли? Ако претендираш за техническа грамотност дй снимка отвътре, схема, PFC, колко са филтриовите кондензатори че и марка, особено на изходящите. Дори и от тока на изправителите може да се разбере колко държи, Че и радиаторите имат значение. Най- просто - ако тежи поне двойно на китайче има смисъл да се занимаваш с него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 16:28    Заглавие: За теглото Отговорете с цитат

Офф топик - Филипов, теглото не винаги е показателно. Виждал съм китайски акумулатор, дето вътре клетките са разделени на две. Едната половина си е клетка, а другата е запълнена с бетон да тежи... М***та им китайска!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с лъскавата кутия ми е пределно ясно, че не е показател, и затова и пуснах питането. За да дам снимки ще трябва да го отворя и изчистя, а това може да стане утре следобяд или в неделя.

Идеята ми беше ако някой е борил такова да каже, но отделно на ръка като го отворя ще опиша в началния пост каквото може да се види без повече разглобяване, от колкото ще ми бъде необходимо за да го пусна в действие.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Що ли братята не са ги тествали? А с много са го направили http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/tower/14093
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2012 11:35    Заглавие: Захранване Отговорете с цитат

Това е стабилно захранване. Струва си да се занимаеш с такова. Само провери за надути кондензатори. И дано някой не се е учил на него.
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато попадна в мен ми беше казано, че компютърът, от който е било е изключвал.

Аз видях блокирали вентилатори. Големия и един от малките. Ако е прегрявало и има защита, която го е изключвала, нормално е компютърът, на който е монтирано да изключва.

Вентилатори се оправят лесно, особено когато са натъпкани с прах, но за надути кондензатори и за по-обстоен оглед все пак трябва да го позачистя. А днес до работилницата така и не стигнах. Утре очаквам да стигна, и като стигна до захранването, след като заиграят четката и прахосмукачката, ще пиша с какво е, стойностите на кондензаторите, вида диоди и издуло ли се е.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети