Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHARP LC-32D44E не пали подсветката.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 30, 2013 18:44    Заглавие: SHARP LC-32D44E не пали подсветката. Отговорете с цитат

Първо да кажа, че по въпроса има доста изписано и коментирано, но на мене нещо не ми стана ясно / пък и да размърдам малко и ''нашият'' форум/ ! Та телевизора работел 10-тина минути и гаснел после по-малко, а сега светодиода светне зелено и след малко-червено. Прочетох, че в сервизен режим -''V-'' end input- еденовременно- влизам в сервизният режим. цитирам-/трябва да светне някак си/ отбелязвам червените лампи ??? и ги заменям. След това влизам и нулирам грешките по описан начин / Не виня автора на текста / чийто постове харесвам и не малко пъти съм се възползвал/ явно аз нещо не разбирам/ Под бутон input-разбирам бутона на телевизора-за првключване на входовете по ниска, цифрови и т.н.т. Като задържа посочените бутони- лампите светват излиза образ 5-6 сек. и образа изчезва, като на екрана не се вижда никаква индикация, че съм в сервиз и опции за грешки и кой лампи са изтощени. Така се държи и когато 12 пин на чипа на инвертора съм дал на маса /както пишат руснаците за дезактивиране на защитата на инвертора/ Мисля си ако под червени лампи се разбира при разглобен панел да видя направо, кой лампи розовеят да ги сменя и псле да правя опити да изчистя грешката. Но друг колега пише, че му показало да смени горните две лампи, но след цепенето на панела се наложило да смени пет / значи е имал инфо от екрана или от светодиода ? Пиша всичко това преди да съм започнал сериозна работа по телевизора. Утре ще проверя трафовете на изхода по амплитуда, ще се опитам да заглуша чипа на инверора със светодиод на 13 и 7 пин пък после ще цепя панела. Ако разбирате къде греша моля споделете. То моят пост стана като ПОД ИГОТО Laughing

Последната промяна е направена от emo-evropa на Сря Яну 30, 2013 22:44; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 30, 2013 19:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Колегата с петте лампи съм аз.Ако успееш да влезеш в сервиз телевизора(до момента не си успял)-не става от първия път.Та ще свети макар и с няколко скапани лампи.Там в сервиза пише кои са.Но това не значи ,че са само те.На мен ми показа най-горните две а бяха почернели шест.Смених пет броя ,като нулирах грешките.След месец работа в момента телевизора пак е на изходно положение.Та ако ще се прави нещо -всички лампи.При тези панели на Sharp е така.Днес рових една Toshiba с панел на Sharp.Пак така светва два пъти през 5 секунди и до там.На клиента не му се дават 200+ кинта и се разбрахме да се прави с елиминация на защитата на чипа.Колкото толкова.
При твоя( в случея )инвертор не можах да му излъжа защитата.Има някаква информация към проца по шината -вероятно заради това.
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Като задържа двата бутона, на няколко пъти в горният ляв ъгъл изкарва черен прозорец с три реда информация, като първият ред успях да прочета Е64 или друг път UK69 и пак гасне. Сега мисля да сваля модула захранване/инвертер да симулирам излизане от st. by, ще сложа светодиод м/у 13 и 7 пин на чипа да видя дали ще разклатя трафовете и какво ще измеря след тях. После ще споделя впечатления Wink
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши чипа на инвертора и аз да видя нещо .
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

BD9883-е чипа на инвертера. Току що свалих сервизно описание 19мб -150 страници ще видя какво толкова има там. На пръв поглед не видях схема на инвертера ? П.П Утре ще кача по-подробен състав. П.П. Захранване и инвертер-RUNTKA 396WJQZ. Main board QPWBXE449WJN1

Последната промяна е направена от emo-evropa на Пет Фев 01, 2013 10:53; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Main board: QPWBXE449WJN3
Power Supply & Inverter board: RUNTKA396WJQZ

Question
Къде ти е състава Question
Върнете се в началото
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2013 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно, като елиминирах защитата на чипа на инвертера BD9883 чрез сбетодиод и влязох в серв. режим екрана светна и остана да свети. В сервизното меню на стр2/11 на пете двойки лампи имах по 0 грешки, а на стр.10/11 в графата L. ERR. имах 5 натрупани грешки. Изчистих ги и сега тръгва нормално, чак се чудя дали да цепя панела или да го потормозя една седмица и пак да проверя грешките..
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2013 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак ще се върне ако го сдадеш така.Мога да предложа нови лампи.Между другото смяната им в модела е направена изключително удобно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2013 7:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Като отворих панеола се хванах за главата! Една лампа яко почернела, а на всички други цоклите и подложката/ от бакелит нагорели яко ама много яко. Ако сменявам трябва да е всико наред, ама триста лева никога няма да платят. За това на мястото на изгорелите лампи ЗАПОИХ две свалени от друг панел, на чипа си оставих светодиода, взех най-малката трицифрена сума и им казах по- малко да ядат за да си купят sony. Laughing
Върнете се в началото
master_rich
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Хасково ВИДИКОНСЕРВИЗ

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2013 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Емо взел си разумно решение,защото аз преди време ми дойде същия модел Шарп ,имаше скапани 4 лампи(розовееха )и гаснеше смених ги с нови и след няма и 20 дена му се скапаха и още 2 ,и после разправии с клиента иди му обеснявай кои си сменял,затова ако се сменят с нови най добре всичките ама излиза доста солено и почти всички клиентите се отказват на първо четене,затова като ми мине някой с ударена матрица го изкупувам за донор.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети