| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 8:51 Заглавие: Въпроси за електромагнитна брава тип болт |
|
|
Здравейте,
нанесох се в апартамент (досега винаги съм бил в къща) и сега идва въпроса за максимално подсигуряване на входната врата. Секретни брави и прочие е ясно за всички, че не може да спре никой. Идеята ми е за по-нестандартно подхождане, оттам и да намаля максимално шанса за проникване. СОТ-а е ясен с предимствата и недостатъците му, иначе ще сложа един СОТ. Обаче ми се иска да не се стига до него и въобще да "отрежа" влизането вътре.
Мисля си да сложа електронна брава. След ровене из нета намерих нещо, което смятам ще свърши работа - ЕЛЕКТРОМАГНИТНА БРАВА ТИП БОЛТ (такава като на картинката).
Ще и сложа захранване, дистанционнен модул по мой избор (пак малко нестандартно).
Тук имам няколко въпроса. За да се проникне и да се разбие бравата според мен има два начина:
1. С взлом, ще устиска ли самата брава на напън?
2. Да се симулира дистанционното. Знам че това зависи изцяло от модула, който ще сложа. Но той ще е на принципа на модулите за СОТ, които включват и изключват. До колко надежни са те? Да се улови честотата на предаване на сигнала, но и самият криптиращ код? Дали има начин тази брава да се отключи и без да се докопат до модула за управление?
http://locksmithbg.com/userfiles/productlargeimages/product_1483.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 23:21 Заглавие: |
|
|
Не можеш да "отрежеш" нищо ако специалисти са те нарочили. Дали ще минат през стената, покрива, пода или прозореца все тая. Дори и хубав касов ключ като Мотура се отключва за 10 минути. Клипчета бол.
Ако си поставиш ясно дефинирана цел като да спреш кокошкари/наркомани - за начало се посъветвай с ключар. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 8:15 Заглавие: |
|
|
Яки специалисти няма какво да търсят вътре, а и най-вече няма какво толкова да намерят. Не говорим за супер скъпа техника, ценности и пари вътре. Най-вече наркомани/кокошкари са таргет групата А за супер спецовете си има и супер методи, но са свързани с много пари. |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 10:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | С взлом, ще устиска ли самата брава на напън? |
Няма да устиска. Електронната брава може да задвижва резе, което да залоства вратата примерно. Така върху нея няма да има напън от разбиването. Не ми се вярва някой да тръгне да разбива душманската. Сега са се изпекли айдуците и си отключват нежно . Според мен електронната брава трябва има точно тази функция. Аз бих го направил така. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 10:53 Заглавие: |
|
|
Зависи така наречения "болт" (това което влиза от ел.бравата в касата) колко е здрав. Мисля че се продават различни диаметри. Колко от тях са плътни вътре е друг върпос. А колко са закалени..... е още по-забавно
Но самата идея че има нещо, което не се знае къде е и какво е, ще внесе достатъчно смут у неопитния наркоман/кокошкар. И заради това си струва  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 13:09 Заглавие: |
|
|
| Ако не се лъжа, при отпадане на захранването болта се прибира автоматично, т.е бравата е заключена само при наличието на захранване. Според мен това е минус. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 10, 2013 11:51 Заглавие: |
|
|
| disela написа: | | Ако не се лъжа, при отпадане на захранването болта се прибира автоматично, т.е бравата е ... |
От гледна точка "сигурност" е минус, от противопожарна гледна точка е плюс. Въпрос на компромис. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|