| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hellcreep Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 16:49 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, че ще те разочаровам, но макар да имам схема, и макар да мога да ти я пратя в понеделник (ако не те притеснява, че ще я снимам с фотоапарата и ще ти я пратя на части), тя не съдържа схемата на процесора. Заводски схема на платката с процесора никога не е пускана.
Не си написал града си. Ако кажеш къде си, мога да опитам да открия кой е бил регионалния техник на Ворошилов за града ти, и да се свържеш с него.
Един съвет от мен, понеже доста съм патил с тия именно платки - ако я подкараш, разкарай акумулатора от платката. Свържи го с някакви проводници и го изнеси някъде встрани. Аз така правех навремето с Кристалите.
Ако имаш още въпроси пиши на лични. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
batencho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 17:06 Заглавие: |
|
|
| Имам платка давам подарък,който иска да пише . |
|
|
 |
hellcreep Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 17:23 Заглавие: |
|
|
Благодаря много за отговорите. Само искам да поясня, че доколкото разбрах процесора е изправен и ми трябва схема за цялата платка. Като главно ме интересуват елементите около батерията защото там където е текло от нея са най-зле нещата.
Аз съм от Пазарджик и често пътувам до Пловдив и София та ако има някой който може да ми помогне от тези градове ще измисля нещо да се видя с него.
Ще обмисля и това с извеждането на батерията. Благодаря за съвета. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 18:26 Заглавие: |
|
|
Напиши номерата на елементите и ще ти ги напишем. В понеделник ще имам възможността да изровя такава платка от Кристал и да ти напиша стойностите на елементите. Ти само напиши на кои номера резистори ти трябват стойностите, за да не ги описвам всичките.
Ако платката, която ти предлага колегата е стояла без акумулатор - направо я взимай и прехвърлете процесора, но все пак желателно - с цокъл.
Схема на самата платка с процесора за твоя модел никога не е имало. Завода не е пускал такава схема. Имаше схема на компютъра на втория модел Кристал, който е с процесор SAA1293, но двете платки нямат абсолютно нищо общо. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 19:27 Заглавие: |
|
|
Почни си друга тема за ремонта в съответния раздел. На този процесор му почни от захранването - на двата съседни крака, които са на късо. Идва през диодче от малко P транзисторче - смнни го с нещо като BD136. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 25, 2013 20:17 Заглавие: |
|
|
BD-то е големия транзистор на тази платка. Всичко останало е BC548, BC558, и има и две бройки BC639 или 2Т... тука се чудя 6551 ли слагаха или другата полярност. Не съм ремонтирал такава платка от може би две години. Само по памет не мога да ги изцитирам. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 26, 2013 1:06 Заглавие: |
|
|
В Пазарджик на ул.Д.Греков се намира вече бившият ТВ сервиз на "Ворошилов".Там ще намерите Георги Савов-много отзивчив колега.Смятам,че ще ви помогне.
Успех. _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |