|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milkobrest Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 04, 2013 10:51 Заглавие: Пералня Ariston Margherita 2000 als88x |
|
|
Здравейте. Не знам дали съм на правилното място, но ако не е така моля да ме изключите от форума.
Голям проблем имам.
Има светодиод за включена блокировка, който не свети и пералнята не тръгва. Шунтирах двата дебели проводника на блокировката, светодиода запали, но само заработи помпата. И на каквото и да е програма все това си прави. Програматора не се върти и това си е. Пробвах с нулиране и пак нищо.
Въпросната пералня има на платката си един триак МАC97А8. След като я оставих няколко минути да си работи с шунтирана блокировка- нещо гръмна и пералнята спря. Отворих платката и въпросния триак изгорял. Подсушавам с сешоар да не би да е влезнала вода някъде, но никакъв ефект - като сложа нов триак и натисна копчето за пускане и триака гърми и така до безкрай. Дайте, моля, някакъв жокер, че ми се взе здравето вече 4 ден. Благодаря.
Ми хвани измери нещо де!Има там един триак на платката-къв е,що е,кой му е номера,къде е вързан не се знае ама гори... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 04, 2013 11:41 Заглавие: |
|
|
| Има схеми , има самодиагностика и кодове за грешки , повредени ключалки , нали не очакваш някой да те обучава в ремонта на перални стъпка по стъпка ? Хващай и я носи на майстор , докато не си я опукал съвсем ! На тази платка има поне още 6 триака , като изгорелия , така че обясненията ти са доста мъгляви ! |
|
|
 |
milkobrest Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 04, 2013 13:57 Заглавие: |
|
|
| Благодаря все пак..... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|